بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی سعدآباد، آثار مذکور در سال 1320 در محل کاخ ملت توسط استاد حسین طاهرزاده بهزاد با ابعاد 3×6/5 متر و با استفاده از رنگ روغن و ورق طلا بر روی بوم خلق شده است.
این آثار با موضوع داستان های شاهنامه فردوسی از جمله نبرد رستم و خاقان چین، نبرد رستم و اشکبوس و دو تصویر از بهرام گور در شکارگاه در دوران ولیعهدی و شاهنشاهی، در اطراف نورگیر، مزین سرسرای طبقه دوم این موزه است.
استاد طاهرزاده بهزاد درمیان یک خانواده روحانی در سال 1266هجری شمسی در شهر تبریز دیده به جهان گشود. استاد از سنین کودکی علاقه بسیار زیادی به هنر نقاشی داشت، اما به دلیل عدم موافقت والدین و نامناسب بودن شرایط زمانی، به اجبار به فراگیری پنهانی این هنر روی آورد. در این زمان او به مدت سه سال نزد استاد آقامیرغفار (از نقاشان مشهور آن دوران) این هنر را آموخت. اما پس از چندی با سفر به استانبول دوره های آموزشی را در مدرسه صنایع ظریفه (آکادمی هنرهای زیبا) این شهر نزد اساتید عثمانی و ایتالیایی ادامه داد.
او پس از اخذ مدرک فارغ التحصیلی با کسب مقام اول در رشته نقاشی به تدریس رشته های تذهیب و مینیاتور در مدسه خطاطین استانبول مشغول گردید. در یکی از سفرهایی که ولیعهد احمد شاه قاجار (محمد حسین میرزا آقا قاجار) به استانبول داشت، به دلیل تحت تاثیر قرارگرفتن وی با مشاهده آثار استاد طاهرزاده بهزاد، ضمن اعطای لقب مزین السلطان، از او برای بازگشت به ایران و اشتغال در اینجا دعوت کرد.
استاد پس از بازگشت به ایران نخست ریاست نقشه کشی موسسه قالی و سپس ریاست صنایع قدیم و هنرستان هنرهای زیبا را پذیرفت. از فعالیت های وی می توان به تاسیس موزه هنرهای ملی (داخل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعلی واقع در میدان بهارستان)، تهیه تابلوهای نقاشی بزرگ و انجام تزیینات در کاخ مرمر و چندین کاخ دیگر اشاره نمود. استاد طاهرزاده بهزاد از جمله معدود هنرمندانی است که علاوه بر نقاشی، طرح های فرش و تذهیب او نیز زبانزد عام و خاص می باشد. وی در طول عمر هنری خود، در راستای حفظ و احیای آموزش نقاشی ایرانی، طراحی سنتی بویژه مینیاتور، تذهیب و طرح قالی بسیار تلاش کرد.
انتهای پیام/