توسعه درحوزه گردشگری، حداقل تخریب و آلودگی را به همراه دارد / اجرای طرح گردشگری سبز در هتل‌های مشهد

معاون فنی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: «اگر توسعه در حوزه گردشگری را دنبال کنیم، حداقل تخریب و آلودگی را داریم.»

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، جواد دامن‌پاک در همایش مدیریت مصرف آب و انرژی در صنعت هتلداری و گردشگری در هتل پارس مشهد، اظهار کرد: «خوشحال هستیم که بخش گردشگری و صنعت هتلداری به موضوع مصرف انرژی و آب ورود پیدا کرده است.»

او با بیان اینکه گردشگری یکی از بخش‌های اقتصادی بوده که در توسعه اقتصادی نقشی بارز و اساسی دارد، عنوان کرد: «کشور ما جزو ده کشور برتر گردشگری است که ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد و باید بالفعل شود. اگر در حوزه گردشگری برنامه‌ریزی درستی انجام شود، حداقل تخریب و آلودگی را داریم.»

دامن‌پاک افزود: «در سطح بین المللی پاسخ به دو چالش تخریب و آلودگی، توسعه پایدار است. بخش‌های مختلف تلاش می‌کنند تا خود را با این موضوع تطبیق دهند. رشد اقتصادی، پایداری محیط زیست و مشارکت مردمی سه رکن این توسعه پایدار هستند.»

معاون فنی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه کاهش مصرف آب و انرژی یکی از مصادیق پایداری محیط زیست است، تصریح کرد: «کشور ما یکی از پرمصرف‌ترین کشورها در مصرف منابع است. کشور ما در برخی مصارف خود مثل گاز، از چین هم بیشتر مصرف می‌کند. تخریب و آلودگی‌ها افزایش پیدا کرده که زنگ خطر را به صدا درآورده است. باید این مصرف را اصلاح کنیم.»

او بیان کرد: «راهکار در حوزه توسعه پایدار، آموزش و فرهنگ‌سازی است. بنیاد آموزش‌های زیست‌محیطی در سال ۸۱ تشکیل شد که کارهایی را انجام داد. هتل‌های سبز شروع به کار کردند. مصارف و سلایق گردشگری در دنیا بسیار متنوع هستند. عده وسیعی در سطح دنیا در شرایط یکسان دنبال کارها و خدماتی هستند که مدیریت سبز را داشته باشند.»

دامن‌پاک گفت: «اگر قرار است صنعت هتلداری و گردشگری ما جهانی شود، باید گواهی‌نامه‌های بین المللی را کسب نماید. بخش گردشگری استان در این موضوع نیز پیشرو است.» 

معاون فنی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از ۳۰ میلیون زائر داریم و اگرچه این مدیریت مصرف انرژی دیر بوده اما شروع خوبی است که بین محیط زیست و گردشگری آشتی برقرار شود، عنوان کرد: «از دهه ۷۰ قانون مدیریت سبز شروع و به طور مرتب در برنامه‌های ۵ ساله تکرار شد. این مدیریت سبز در حال دنبال شدن است.»

او ادامه داد: «اگر در حوزه هتلداری نیز گواهی‌نامه را فراهم کنیم، این یک مزیت می‌تواند وجود داشته باشد. هتل سبز که در کشور به دنبال ایجاد آن هستیم، موجب می‌شود که کاهش قابل ملاحظه‌ای را در بهای خدمات داشته باشیم. این موضوع طیف وسیعی از مخاطبان و گردشگران دوستدار محیط زیست را به خود جلب می‌کند. »

دامن‌پاک خاطرنشان کرد: «حفظ محیط زیست یک وظیفه عمومی است و گردشگری می‌تواند به این امر کمک کند. اقدامات در حوزه هتلداری نیز شامل کاهش حجم زباله‌ها، مصرف آب و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است که به اقتصاد و رقابت‌پذیری هتلداری کمک می‌کند. گروه‌های تخصصی در استان تشکیل شده و کارهای خوبی انجام داده است. محیط زیست آمادگی دارد این مدیریت سبز را به انجام برساند و کمک کند تا هتلداری سبز را برای استان فراهم کنیم.»

اجرای طرح گردشگری سبز در هتل‌های

یوسف بیدخوری سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: «با ایجاد یک گردشگری سبز ضمن حضور موثر و پرشور زائران و گردشگران، می‌توانیم بهترین نوع مدیریت را در مصرف آب و انرژی در هتل‌های استان و به‌خصوص مشهد داشته باشیم.»

او اظهار کرد: «در سال گذشته ۳۵ میلیون نفر به مشهد سفر کردند که از این میزان ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار زائران ایرانی و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زائران غیرایرانی بودند و از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از ۲۸ میلیون نفر به این شهر مقدس سفر کردند که از این میزان نیز بیش از ۲۶ میلیون نفر از آن‌ها زائران ایرانی و بیش از ۲ میلیون نفر از آن‌ها زائران غیرایرانی بودند.»

بیدخوری افزود: «موضوع گردشگری پایدار به‌صورت ویژه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی قرار گرفته و می‌خواهیم با ایجاد یک گردشگری سبز ضمن حضور موثر و پرشور زائران و گردشگران بهترین نوع مدیریت را در مصرف آب و انرژی در هتل‌های استان و به‌خصوص مشهد داشته باشیم.»

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان‌ اینکه در دنیا به موضوع هتل‌های سبز به‌صورت ویژه پرداخته شده است، خاطرنشان کرد: «در این راستا توجه ویژه‌ای نسبت به مصارف و منابع آب و انرژی در سطح جهان شده است، چیزی که کمتر در کشور ما دیده شده و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی می‌خواهد که به برکت امام رضا(ع) پیشگام کشور در این حوزه باشد و به‌جز مقوله‌های آب و انرژی به موضوعات محیط زیست، توسعه و تقویت نیروی انسانی و ارائه خدمات شایسته، استاندارد و باکیفیت بپردازد.»

بیدخوری گفت: «مدیریت مواد زائد در گردشگری و بازیافت آن نکته دیگر مورد تاکید در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی بوده و در کنار آن به استفاده بهینه از آب و انرژی در طول سال به‌ویژه پیک مواقع بحرانی تاکید شده است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1397111032

برچسب‌ها