به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی بیابان لوت، مهران مقصودی مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت با اعلام این خبر گفت: «در این نشست ابتدا محسن رنجبران استاد دانشگاه تهران تفاوتها و شباهتهای سنگهای زمینی با شهابسنگها را از لحاظ رنگ، وزن، جنس و مورفولوژی ارائه نمود و سپس به بررسی محیطهای مناسب برای کشف شهابسنگ پرداخت. رنجبران عنوان کرد: محیطهایی با کنتراست رنگی مناسب مانند مناطق بیابانی برای کشف شهابسنگها مناسبتر است.»
در ادامه نشست، گل محمدی مشاور سازمان زمینشناسی کشور ضمن تشریح اهمیت مطالعه شهابسنگها، تأکید کرد در ایران پتانسیل و زمینه بسیار وسیعی برای توسعه این دانش وجود دارد که لازم است به آن توجه شود. وی افزود زمینههای مختلفی برای مطالعه شهابسنگها ازجمله پتروگرافی، کانیشناسی، شیمی، مورفولوژی و غیره وجود دارد.»
حجت کمالی رکورددار کشف شهابسنگ در ایران نیز در این نشست به ارائه تجربیات خود در زمینه چگونگی کشف شهابسنگها و ثبت آنها در بولتن جهانی پرداخت.
وی افزود:«تاکنون موفق به بیش از 1200 قطعه شهابسنگ شده است. کمالی عنوان کرد برای کشف شهابسنگ باید مطالعه کامل در خصوص ویژگیهای شهابسنگها و تفاوتهای آن با سنگهای زمینی انجام شود سپس برای جستجو اقدام کرد.»
مهران مقصودی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت نیز ضمن تقدیر و تشکر از دستاندرکاران برگزاری بزرگترین نمایشگاه شهابسنگهای ایران و بیابان لوت و همچنین نشست تخصصی شهابسنگها، به معرفی ارزشهای جهانی بیابان لوت پرداخت و عنوان کرد: «شهابسنگها یکی از ارزشهای جهانی بیابان لوت هستند. وی خاطرنشان کرد: طبق ضوابط عرصه و حریم این اثر جهانی هرگونه جمعآوری شهابسنگ در محدوده عرصه و حریم میراث جهانی بیابان لوت ممنوع است.»
بزرگترین و نخستین نمایشگاه تخصصی شهابسنگهای ایران و بیابان لوت با همکاری پایگاه میراث جهانی بیابان لوت، میراث جهانی کاخ گلستان و حجت کمالی رکورددار کشف شهابسنگ و تنها دارنده مجموعهداری و موزهداری شهابسنگ در ایران از تاریخ 8 اردیبهشت بازگشایی شده بود که 25 اردیبهشت به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/