تبیین برنامه‌های دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری برای استان‌ها

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های معاونت گردشگری در قالب ویدئوکنفرانس، به تبیین و هماهنگ‌سازی برنامه‌ها و سیاست‌های این بخش با استان‌های کشور پرداخت.  

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، لیلا اژدری مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری به همراه کارشناسان و مسئولان گروه‌های مربوطه در ارتباط زنده همزمان با استان‌ها در قالب ویدئوکنفرانس، با تشریح اقدامات، برنامه‌ها و اولویت‌های پیش‌ رو، انتظارات مورد نظر برای هماهنگی بیشتر با بخش‌های اجرایی در استان‌ها را مطرح کردند. 

او دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری را نقطه اتصال بخش ستادی با سایر نهادها و ارگان‌های فرابخشی عنوان کرد و ظرفیت‌های گردشگری موجود در استان‌ها را دارایی و داشته‌ای خواند که تمام برنامه‌ریزی‌ها و شکل‌گیری محصولات گردشگری بر مبنای آن انجام می‌گیرد. 

اژدری همچنین با اشاره به قرار گرفتن موضوع توسعه شاخه‌های مختلف صنعت گردشگری در شرح وظایف این دفتر، از گردشگری روستایی، کشاورزی، عشایری، ورزشی، دریایی، سلامت و طبیعت‌گردی به عنوان سرفصل‌های کاری در این زمینه نام برد که سیاست‌گذاری و تعیین ضوابط اجرایی هر یک در قالب گروهی مجزا در مسیر پیگیری و اجرایی شدن قرار دارد. 

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری، حرکت همسو با اسناد و برنامه‌های بالادستی را در روند حرکت برنامه‌های حوزه گردشگری تاثیرگذار خواند و از استان‌ها خواست تا اولویت کاری خود را بر این اساس هماهنگ کنند. 

اژدری همچنین نامگذاری سال 2020 از سوی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به عنوان «گردشگری و توسعه روستایی» و میزبانی جمهوری اسلامی ایران از رویدادی با همین مضمون را اقدام مهم بین‌المللی پیش رو خواند که نیاز به هماهنگی و تعامل یکپارچه تمامی استان‌های کشور در این مهم وجود دارد. 

او در ادامه تدوین نقشه راه توسعه گردشگری روستایی را نیز یکی از اقدامات مهم و در دست اجرا خواند و گفت: «به زودی با استخراج فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی این موضوع و ورود به عرصه اجرایی منطبق با اصول توسعه پایدار گردشگری سند مربوطه تهیه و ابلاغ خواهد شد.»

مدیر‌کل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری با اشاره به تاکید مجلس شورای اسلامی به منظور شکل‌گیری فرآیندهای سیاست‌گذاری، اجرایی و نظارت بر موضوع گردشگری کشاورزی، این شاخه از صنعت گردشگری را یکی از تقاضاهای مهم بخش خصوصی عنوان کرد که به زودی نقشه راه این فعالیت تخصصی تدوین و فرآیند و ضوابط فنی آن با همکاری ارگان‌های فرابخشی تعیین خواهد شد. 

اژدری همچنین اکوتوریسم را قدیمی‌ترین موضوع در شرح وظایف این دفتر خواند و فعالیت کارشناسان طبیعت‌گردی در 31 استان کشور را ظرفیتی قابل‌ توجه عنوان کرد که نقش موثری در شکل‌گیری پروژه‌های تخصصی مربوطه و رعایت شاخص‌های توسعه پایدار دارند.  

او همین‌طور پیگیری موضوعات مربوط به گردشگری عشایری منطبق با فعالیت ملی زیر نظر معاون اول رئیس جمهوری را یکی دیگر از مسیرهای اجرایی مهم پیش‌ روی این دفتر خواند که با پیشبرد برنامه‌های کارگروه تخصصی شکل گرفته، تلاش برای حفظ اصالت و داشته‌های فرهنگی این قشر از جامعه و پیوند آن به صنعت گردشگری محقق می‌شود. 

در ادامه این نشست، مسئولان مرتبط استانی به صورت زنده و همزمان به بیان مسائل، نظرات و اقدامات مربوطه پرداختند تا با رسیدن به نقاط مشترک، شتاب و تسریع در دستیابی به اهداف تعیین شده میسر شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1398091810

برچسب‌ها