پرونده ثبت ملی مهارت تولید لبنیات محلی شهر مهاباد اصفهان تهیه شد

مدیر‌‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان در حاشیه جشنواره گردشگری لبنیات محلی شهر مهاباد از آغاز عملیات مستند‌نگاری برای تهیه پرونده ثبت ملی مهارت تولید لبنیات شهر مهاباد از توابع شهرستان اردستان استان اصفهان خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان، فریدون الله‌یاری با اعلام این خبر گفت: «با توجه به اینکه شهرستان اردستان یکی از قطب‌های اصلی تولید گوشت قرمز استان است، از چند سال گذشته مسئولان و دامداران شهر مهاباد اصلاح نژاد بز در این شهر را در دستور کار خود قرار داده‌اند.»

او افزود: «این شهر از گذشته تا کنون در تولید گوشت قرمز و مواد لبنی مخصوص از شهرت فراوانی در بخش شرقی استان اصفهان برخوردار بوده، لذا با هماهنگی‌های به عمل آمده، امسال و برای اولین بار جشنواره گردشگری تولید مواد لنبی شهر مهاباد در آذرماه سال جاری برگزار شد.»

الله‌یاری با اشاره به نقش تولیدات و آداب و سنن محلی در توسعه فرهنگی و گردشگری مناطق مختلف استان گفت: «با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مردم شهر مهاباد از توابع شهرستان اردستان به کار تولید لبنیات محلی به ویژه از شیر بز اشتغال داشته و تولید لبنیات محلی این شهر از قدمت و شهرت خوبی برخوردار است و در عین حال مردم این منطقه به صورت ییلاق و قشلاق به امر دامپروری و تولید لبنیات و گوشت قرمز مشغول هستند، عملیات مستند‌نگاری مراحل دامی و مهارت تولید لبنیات مردم شهر مهاباد که با اصلاح نژاد بز مهابادی از مرغوبیت و تنوع خوبی برخوردار است، همزمان با اولین جشنواره لبنیات مهاباد آغاز شد.»

در حاشیه جشنواره لبنیات مهاباد نمایشگاه محصولات لبنی و صنایع‌دستی مهاباد به ویژه تولید سفال شهرستان اردستان که از شهرت ملی برخوردار است، برای بازدید علاقه‌مندان دایر شده است.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1398091848

برچسب‌ها