کارگاه قوانین مالیات فعالان صنعت گردشگری برگزار شد

کارگاه آموزشی «قوانین و ضوابط مرتبط با مالیات فعالان صنعت گردشگری» با حضور علیرضا نیکومتین، معاون امور مالیاتی جنوب تهران در دومین روز از پانزدهمین نمایشگاه‌ بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته به آن برگزار شد.

به‌‌گزارش میراث آریا به‌نقل از ستاد خبری نمایشگاه‌ گردشگری و صنایع‌دستی تهران، علیرضا نیکومتین در ابتدا ضمن خیرمقدم به حاضران با اشاره به اینکه توضیحات کوتاهی در مورد قانون جدید مالیاتی خواهد داد، گفت: «نگاه نظام مالیاتی به این سمت رفته است که مودی محور شود. یعنی فرآیندهای مالیاتی را طوری تغییر داده است که از این نگاه حمایت کند.»

معاون امور مالیاتی جنوب تهران ادامه داد: «در این نگاه ما برای فرایندهای رسیدگی را بر مبنای اسناد و مدارک ارائه شده گذاشته‌ایم. هرچند هنوز کل این فرآیند به طور کامل اجرایی نشده است، ولی ما تمام تلاشمان را کرده‌ایم تا از نگاه سلیقه‌ای و شخصی در نظام مالیاتی دوری کنیم. البته گفتنی است که اتفاق افتادن کامل این فرایند به افراد هم بستگی دارد. یعنی آن‌ها نباید کتمان درآمد داشته باشند.»

او تاکید کرد: «در بحث گردشگری تا قبل از قانون جدید، بحث مالیات بر ارزش افزوده وجود داشت، اما با تغییر قانون اتفاقات دیگری در این بخش افتاده است. ما در ماده 132 که بسیاری از اماکن گردشگری مانند هتل‌ها و تاسیسات گردشگری را مدنظر قرار می‌دهد، معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی بسیاری قرار داده‌ایم. یا در ماده 143 قانون که به بحث صنایع دستی اشاره دارد، کارگاه‌های تولیدکننده صنایع را از نظر مالیات به نرخ صفر رسانده‌ایم. تمام تلاش و نگاه ما به سمت تشویق‌کردن تولیدکنندگان صنایع و درآمدزایی بیشتر است.»

نیکومتین ادامه داد: «حتی فرض کنید در بحث تاسیس اقامتگاه یا ساخت هتل ما این اشخاص را تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف کردیم، البته در مناطق محروم این معافیت تا 10 سال است. ولی بعد از آن‌هم باز گزینه‌هایی برای این افراد وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در معافیت‌های مالیاتی کمک کند. مثلا اگر شما 50 کارمند داشته باشید و بتوانید تا 50 درصد تعداد آن‌ها را افزایش دهید، شامل معافیت مالیاتی خواهید شد.»

معاون امور مالیاتی جنوب تهران با اشاره به اهمیت ارائه اسناد و مدارک از سوی صاحبان کسب و کار گفت: «مهم‌ترین نکته این است که از فعالیت‌هایتان اسناد و مدارک کافی برای ارائه به سازمان مالیات داشته باشید. در این صورت است که می‌توانید از مشوق‌ها و معافیت‌ها بهره‌مند شوید. همچنین شما باید در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی خودتان را پر کنید. اگر این مسائل را رعایت نکنید، نمی‌توانید از این مشوق‌ها استفاده کنید.»

او ادامه داد: «بهتر است هر جا که دچار ابهام شدید از بالاترین مقامی که در آن شاخه حضور دارد، استعلام بگیرید تا  تفسیر درست قانون جدید را به دست بیاورید.»

نیکومتین با اشاره به مالیات بر ارزش افزوده توضیح داد: «این قانون تنها شامل فعالیت‌هایی است که در ایران انجام می‌شوند، هر فعالیت دیگر آژانس‌های مسافرتی که در خارج از ایران انجام می‌شوند، شامل مالیات‌های ما نمی‌شوند. برای همین همیشه به دوستان توصیه کردیم که در پلتفرم‌هایشان هتل محل اقامت و بقیه موارد خارج از کشور را جدا لحاظ کنند که در هنگام پرداخت مالیات دچار مشکل نشوند.»

انتهای پیام/

کد خبر 14001110479192