به گزارش میراث آریا و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت نکات مهم در آغاز سفرهای نورورزی به شرح ذیل است:
_ سعی کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستورانهایی که پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از کرونا را به دقت رعایت کردهاند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید مراجعه کنید.
_ قبل از مصرف هر گونه ماده غذایی دستهای خود را با آب و صابون شسشتو دهید یا با الکل ضد عفونی کنید.
_ بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و یا معده سنگین رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.
_ از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید. این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماریهایی نظیر تب مالت و ... را هم دارد.
_ اضافه مواد غذائی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید.
_ از آب چشمه و رودخانه و از آب خوریهای عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید. باقیمانده آب بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید.
_ در طول سفر از آبهای بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.
_ مصرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد رانندگی برای مسافتهای طولانی را دارند توصیه نمیشود.
_ در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود آلودگیهای انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید.
_ برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.
_ در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.
_ از میوهها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما قبل از استفاده، آنها را خوب شستشو دهید.
_ در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف آن توجه کنید و قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خوداری کنید. قبل از مصرف حتما آنها را 20 دقیقه بجوشانید.
_ در صورت مصرف غذاها در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، رعایت پروتکلهای مرتبط با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.
_غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه میکنید ، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورشها ، سریعتر فاسد میشوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند.
_ساندویچ را از قبل آماده نکنید زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ میشود و رشد میکروبها را سرعت میبخشد.
_ نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچهای پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری زا باشد، به خصوص برای کودکان خردسال به هیچ وجه توصیه نمیشود.
_از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
_از خرید و مصرف نوشیدنیهای محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و همچنین لواشک، تمبرهندی و آلوچه درصورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت ازوزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید.
_غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه وچاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستورانها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
_ در رستوران ، حتما همراه با غذایی که میل میکنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه) ، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف اینها، محیط دستگاه گوارش اسیدی میشود و در نتیجه از تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری میشود.
_مصرف انواع دسرهای خامهای درطول سفر توصیه نمیشود چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشد.
_ یخ را از مراکز مطمئن تهیه کنید و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
_ برای پیشگیری از کرونا، مکملهای مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید.
انتهای پیام/