پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات حوزه گردشگری در سفر رئیس‌جمهوری به گلستان/ بازدید مسئول پیگیری مصوبات سفر وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه‌های استان

مسئول پیگیری مصوبات سفر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با هدف پیگیری و نظارت بر نحوه اجرای مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهوری، در سفر یک‌روزه به استان گلستان با همراهی معاونان و مدیران ستادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان از تعدادی از پروژه‌های این اداره‌کل بازدید کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، رسول فلاحت مسئول پیگیری مصوبات سفر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی روز یکشنبه ۸ خردادماه ۱۴۰۱، به‌منظور ارزیابی میدانی مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان گلستان، با همراهی معاونان و مدیران ستادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان از پروژه‌های این اداره‌کل در شهرستان‌های گرگان، آق‌قلا و بندر گز بازدید کرد. 

در سفر اسفندماه سال گذشته آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به استان گلستان درمجموع هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب ۵۵ پروژه برای حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مصوب شد که تخصیص و جذب آن‌ها می‌تواند زمینه‌ساز رشد مناسبی این سه حوزه در استان باشد. 

رسول فلاحت در اولین بازدید با حضور در شهرستان آق‌قلا با همراهی معاونان و مدیران ستادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و همچنین سید مهدی حسینی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آق‌قلا از روند عملیات اجرایی بازارچه دائمی صنایع‌دستی این شهرستان بازدید کرد. 

بازارچه دائمی صنایع‌دستی شهرستان آق‌قلا با سرمایه‌گذاری حدود ۱۵۰ میلیارد ریال در عرصه‌ای به مساحت ۳۷۰۰ مترمربع و در زیربنایی حدود ۱۹۰۰ مترمربع در ۲ طبقه طراحی‌شده است. 

این پروژه که با حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست شامل ۵۷ غرفه فروش محصولات صنایع‌دستی، موزه و بخش اداری است که پس از اجرا و بهره‌برداری زمینه اشتغال ۷۲ نفر را فراهم خواهد کرد. 

از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به استان مبلغ ۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازارچه دائمی صنایع‌دستی آق‌قلا پیش‌بینی شده است که با این میزان اعتبار فاز اول این پروژه در سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری خواهد رسید. 

رسول فلاحت در ادامه با حضور در شهرستان بندر گز با همراهی معاونان و مدیران ستادی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان و همچنین محمد خواجوی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بندر گز در راستای پیگیری مصوبات سفر رئیس‌جمهوری به استان گلستان، از ساختمان گمرک بندر گز و همچنین کمپ ساحلی این شهرستان بازدید کرد. 

تاکنون و در طی سال‌های اخیر مبلغ حدود ۹ میلیارد ریال برای اقدامات اضطراری مرمتی ساختمان گمرک بندر گز هزینه شده است و طرح محتوایی اجرای موزه در مکان ساختمان گمرک بندر گز از منابع اعتباری ملی در حال تدوین است که بر اساس داده‌ها و تحلیل‌های مشاور پروژه، کاربری این موزه به‌عنوان موزه تاریخ شهرستان بندر گز خواهد بود. 
از برنامه‌های پیش روی این مکان برای تبدیل‌شدن به موزه، تکمیل طرح موزه، ادامه عملیات مرمتی و آماده‌سازی بنای موزه و محوطه‌سازی و طراحی، ساخت و تجهیز موزه به نیازهای فنی و تخصصی موزه‌ای است که به‌منظور تکمیل و آماده‌سازی نهایی آن حدود ۷۰ میلیارد ریال اعتبار موردنیاز برآورد شده است. 

ساختمان تاریخی گمرک بندر گز متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است که در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. این ساختمان تاریخی در دوطبقه جمعاً در ۴۹۵مترمربع اعیانی و در زمینی به مساحت حدود ۳۵۰۰مترمربع ساخته شده است. 

تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال از مصوبات سفر به موزه میراث روستایی گلستان

در ادامه این بازدیدها، مسئول پیگیری مصوبات سفر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با حضور در پارک جنگلی قرق در شهرستان گرگان، از روند عملیات اجرایی پروژه موزه میراث روستایی گلستان به‌عنوان یکی از پروژه‌های مصوب سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان، بازدید کرد و به بررسی مسائل و نیازهای آن پرداخت. 

پروژه موزه میراث روستایی گلستان دومین مدل در نوع خود در سطح کشور است که باهدف حفظ، نگهداری، احیای مواریث فرهنگی روستایی اعم از ملموس و ناملموس در سطح استان گلستان در زون فرهنگی پارک جنگلی قرق به مساحت ۵۰ هکتار در حال اجراست. 

اجرای سازه‌های روستایی، بهسازی و راه‌اندازی سرویس بهداشتی، محوطه‌سازی سازه‌های روستایی، تکمیل زیرساخت‌های ضروری و موردنیاز پروژه مانند آب، برق و شبکه‌های ارتباطی، آماده‌سازی راه‌های داخلی دسترسی به موزه، ساخت بخش ورودی و نگهبانی موزه (فروش بلیت)، دوباره‌چینی سازه روستایی نمادین موزه در محدوده ورودی، از برنامه‌های اجرایی فاز اول پروژه موزه میراث روستایی گلستان است. 

از اعتبارات مصوب سفر اسفندماه سال ۱۴۰۰رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به استان گلستان مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال به پروژه موزه میراث روستایی گلستان تخصیص یافته است. 
حضور در شهرستان گرگان و بازدید از کارگاه سفال فتاحی و گفت‌وگو با هنرمندان و بررسی دغدغه‌ها و مشکلات آنان، آخرین برنامه سفر یک‌روزه مسئول پیگیری مصوبات سفر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استان گلستان بود. 

کارگاه سفال فتاحی شهرستان گرگان با حجم سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد ریال ایجادشده و زمینه اشتغال پنج نفر را به‌صورت مستقیم فراهم ساخته است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010309118734

برچسب‌ها