تشکیل کارگروهی برای استفاده از ظرفیت صنایع‌دستی و برقراری تعادل بین کیشوندان و غیربومیان

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با اشاره به رونق گردشگری کیش با محوریت دو اصل خانواده و توسعه صنایع‌دستی بر تشکیل کارگروهی برای استفاده از ظرفیت بومیان در تولید صنایع‌دستی تاکید کرد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به همراه مرتضی رمضانی معاون گردشگری منطقه آزاد کیش و الهام موسوی مشاور مناطق آزاد کشور با شیخ شمس امام جمعه اهل تسنن کیش صبح امروز دوشنبه 14 شهریور ماه 1401 دیدار کردند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، با اشاره به اینکه صنایع‌دستی اقتصاد هویت‌بنیان ما محسوب می‌شود، تصریح کرد: تجار، سفیران فرهنگی ما هستند و این انفصال باعث شده که ما حواسمان به فرهنگ نباشد. 

جلالی با بیان اینکه صنایع‌دستی حلقه وصل اقتصاد و فرهنگ است، گفت: صنایع‌دستی کار بانوان است و از خانواده‌ها برآمده است و به راحتی با صنایع نفتی ما قابل قیاس است. 

او ادامه داد: کیش امروزه با عدم تعادل بومیان و غیر بومیان روبروست و می‌تواند از ظرفیت صنایع‌دستی استفاده کند. 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، بر لزوم اهتمام منطقه آزاد برای ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی تاکید کرد و گفت: امیدوار هستیم از خانه تا کارگاه فضایی را فراهم کنیم تا تولید فدای اشتغال نشود و بتوانیم هدر رفت زمان را با تولید صنایع‌دستی جبران کنیم. 

جلالی افزود: ائمه جمعه با بزرگتری و حرف شنوی که افراد از آن‌ها دارند می‌توانند گام موثری در فرهنگ‌سازی توسعه صنایع‌دستی داشته باشند. همگرایی ارزشمندی وجود دارد و ما باید نگاه تک‌محوری را از کیش برداریم و ظرفیت‌های کیش را رونق ببخشیم. 

این مقام مسئول گفت: کیش می‌تواند ایران کوچک باشد و از تمام نقاط کشور در توسعه گردشگری کیش استفاده کنیم. 

او افزود: تسهیلاتی با بهره صفر درصد برای کیش مورد توجه ماست و انسداد فرهنگی و اقتصادی نیز با این رویکرد از بین خواهد رفت و این تسهیلات را در این حوزه به کار خواهیم بست. همچنین ظرفیت‌های اختصاصی هر منطقه را مورد استفاده قرار می‌دهیم و کیش می‌تواند برند کل ایران شود. 

جلالی در پایان بر لزوم تشکیل کار گروهی متشکل از وزارت میراث فرهنگی، مناطق آزاد وبومیان کیش تاکید کرد. 

برنامه‌ دراز مدت منطقه آزاد کیش برای رونق گردشگری

معاون گردشگری منطقه آزاد کیش با بیان اینکه خانواده‌محوری، زیست‌بوم، توسعه بوم‌گردی، صنایع‌دستی و سوغات در دستور کار است، گفت: علاوه بر برنامه‌ریزی، تخصیص بودجه نیز اتفاق افتاده است و در کنار همه این موارد آموزش با حفظ بومی بودن مورد تاکید و جزو سیاست‌گذاری‌های ما خصوصا مدیرعامل منطقه آزاد کیش است. 

مرتضی رمضانی با بیان اینکه باورها و رسوم‌های کیش در دستور ثبت میراث ناملموس قرار دارد، گفت: مستندسازی، ثبت و معرفی این آیین‌ها در دستور کار است. همچنین درباره مدیریت مقصد در کیش برنامه‌ریزی کرده‌ایم و ظرفیت کیش را در خصوص توسعه بوم‌گردی‌های سنتی و هتل‌های سنتی به کار خواهیم بست. 

او بر لزوم مشارکت همه اقشار با محوریت بومیان در توسعه صنایع‌دستی با رویکرد رونق، صادرات و برندینگ تاکید کرد.

استفاده از ظرفیت بانوان در حوزه صنایع‌دستی جزو مهمترین رویکردهای ماست

شیخ یعقوب شمس امام جمعه اهل تسنن کیش نیز با بیان اینکه که از گذشته خواسته ما کمک و راهنمایی برای توسعه گردشگری کیش بوده  و این خواسته همچنان ادامه دارد، افزود: گنجی به‌عنوان بومیان وجود دارد که قدردان آن‌ها نیستیم. گردشگران آمده‌اند تا با فرهنگ مردم بومی کیش روبرو شوند از طرفی باید پیوند منطقه بومی با مناطق تجاری کیش فراهم شود. 

امام جمعه اهل تسنن کیش با اشاره به استفاده از ظرفیت‌ بومیان و انجام اقدامات لازم در این راستا، گفت: موسیقی سنتی را از مکان‌های دیگر می‌آورند اما از موسیقی سنتی کیش استفاده نمی‌شود، به دنبال چرایی این مسئله هستیم که چرا آیین‌ها و رسوم‌های ما به درستی استفاده و معرفی نمی‌شود. 

او با بیان اینکه 99 درصد صنایع‌دستی کار بانوان کیش است، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بانوان جزو مهمترین رویکردهای ماست و خوشبختانه در این‌باره موفقیت‌های خوبی حاصل شده است. 

توسعه خانواده محور گردشگری کیش در دستور مناطق آزاد

مشاور مدیرعامل مناطق آزاد کشور با بیان اینکه اهتمام مدیرعامل مناطق آزاد در خصوص اقشار مختلف مردم کیش خصوصا بانوان جدی است، گفت: رویکرد ما تقویت حوزه خانواده با محور بومیان منطقه و توانمندسازی بانوان است. 

موسوی با بیان اینکه خانواده جزو ارکان اصلی اقتصاد است، گفت: استفاده از ظرفیت بومیان به‌طور جدی در دستور کار است و قطعا حمایت‌های مدیرعامل را نیز در این‌باره خواهیم داشت.

انتهای پیام/

کد خبر 14010614957979