بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، علی دارابی روز چهارشنبه 25 آبان ماه ۱۴۰۱ در دومین روز حضور خود در همدان از مخزن موزه منطقهای غرب کشور و سایت و موزه تاریخی هگمتانه بازدید کرد.
وی در حاشیه این بازدید گفت: اقدامات مناسبی در این مجموعه انجام شده که تلاش شده بر اساس استانداردهاى جهانی باشد.
او همچنین با تاکید بر اینکه برای موزه منطقهای غرب کشور بودجه و اعتباری مناسبی پیش بینی شده است افزود: ما باید به اجداد و نیکانمان مباهات کنیم که انسانهای متمدن و با فرهنگی بودند. آنان روزگاری هم تاریخ را رقم زدند و هم از آن حفظ و صیانت کردند.
دارابی با بیان اینکه امروز وظیفه داریم میراث نیاکان را حفظ و صیانت کنیم، ادامه داد: آینده خوبی در انتظار میراث فرهنگی کشور است.
معاون میراثفرهنگی کشور با اینکه شعار جهانی در حوزه موزه داری امروز مسئله قدرت موزههاست، اظهار کرد: موزهها نقش مهمی در دیپلماسی، صلح و گفتگو بین جوامع دارند و اینکه گفته میشود موزهها ویترین و گنجینه هر کشوری است واقعیت دارد.
دارابی با بیان اینکه بعضی از کشورها که برخلاف ایران، از تاریخ و تمدن پرافتخاری بهرهمند نیستند در حال راهاندازی موزه آینده هستند، افزود: چنین اقداماتی به این دلیل است که آنها گذشتهای نداشته که ارائه کنند اما ایران تاریخی دارد که بیش از 7 هزار سال قدمت دارد.
گفتنی است، پرونده ثبت جهانی «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آمادهسازی شده است.
منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی» را شامل میشود.
براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، پرونده ثبت جهانی هگمتانه دىماه سال جارى به یونسکو ارسال میشود.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یکهزار مورد از آن ثبت ملی شده است.
انتهای پیام/