به گزارش میراثآریا، سید عزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از بازار تاریخی اراک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اراک به لحاظ میراثفرهنگی، وضعیت فوقالعادهای دارد و ردپای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی، شیعی و انقلابی در اراک دیده میشود.
معماری بازار اراک بینظیر است
وی با بیان اینکه بازار تاریخی اراک ثبت ملی شده است، گفت: راسته بازار اراک، به لحاظ وسعت، نوع معماری و تنوع کاربریها بهترین وضعیت را دارد و در نوع خود بی نظیر است و از بناهای تاریخی و میراث فرهنگی ارزشمند کشور به شمار می رود و حفظ و مرمت آن اعتبارات خوبی را نیاز دارد که متاسفانه در حد اعتبارات جاری وزارتخانه نیست و باید دستگاه ها مختلف به کارگیری شوند.
وی با بیان اینکه اولویتهای مرمتی باید در بازار تاریخی اراک مشخص شود، افزود: فضاها و اماکنی که تخریب شدهاند، باید در اولویت مرمت قرار گیرد تا با کمک بازاریان اقدامات موثری را انجام دهیم.
پیشبینی حمام ویژه ارامنه در حمام موزه چهارفصل مانند ندارد
وی با اشاره به اینکه در این سفر، حمام چهار فصل اراک نیز مورد بازدید قرار گرفت، گفت: به نظر میرسد که مشابه این حمام در نقطهای دیگر از ایران وجود نداشته باشد، ۱۶۰۰ مترمربع وسعت دارد، دارای معماری بسیار خاصی است و توسط شخصیت استثنایی به نام حاج محمدابراهیم خوانساری ساخته شده است و در کنار همه کاربریهای ایجاد شده در حمام، برای ارامنه یک حمام ساخته است که در جای دیگر به مانند آن دیده نشده است.
ضرغامی بیان کرد: در این حمام بهترین کاشیها با معماری خوب کار شده است و اینکه مسلمانان به فکر حمام ارامنه بودهاند و حمامی ویژه آنها احداث کردهاند، از برجستگی های میراثفرهنگی ناملموس به شمار میرود.
وی تاکید کرد:نمونه این رفتار ارزشمند مردم اراک با اقلیت های دینی است که حقوق یکدیگر را به رسمیت میشناختند و میتواند الگویی برای امروز باشد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: میراثفرهنگی بهترین بهانه و ابزار برای انسجام ملی، هویت ملی و وحدت ایرانیان و دوری از تفرقه و گسل های دشمن است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/