بهگزارش میراثآریا، آدری آزولای، مدیر کل یونسکو اعلام کرد: اودسا، یک شهر آزاد، یک شهر جهانی، یک بندر افسانهای که اثر خود را در سینما، ادبیات و هنر به جا گذاشته است، همواره تحت حمایت جامعه بینالمللی قرار داشته و دارد. در حالیکه جنگ در اکراین ادامه دارد، این منطقه مظهر عزم جمعی ما برای اطمینان از این است که این شهر، همیشه بر آشوبهای جهانی غلبه کرده است، از تخریب بیشتر محافظت خواهد شد.
نمایشگاه بینالمللی رشید کرامه (Rachid Karameh) در طرابلس در شمال لبنان در سال ۱۹۶۲ توسط معمار برزیلی، اسکار نیمایر، طراحی شد.
بهگفته یونسکو، این نمایشگاه پروژه شاخص سیاست مدرنیزاسیون لبنان در دهه ۱۹۶۰ بود. همکاری نزدیک اسکار نیمایر، معمار پروژه، و مهندسان لبنانی، نمونه قابل توجهی از تبادل بین قارههای مختلف را رقم زده است.
کمیته میراث جهانی این سایت را «به دلیل وضعیت نگران کننده حفاظت، کمبود منابع مالی برای نگهداری آن و خطر نهفته توسعه که میتواند یکپارچگی مجموعه را تحت تاثیر قرار دهد» به فهرست میراث در خطر خود اضافه کرد.
به گفته یونسکو بناهای دیدنی پادشاهی باستانی سبا، مارب در یمن شامل هفت مکان باستانشناسی است که گواه پادشاهی غنی سبا و دستاوردهای معماری، زیباییشناسی و فناوری آن از هزاره اول قبل از میلاد تا ورود اسلام در حدود سال ۶۳۰ پس از میلاد است.
سیستم آبیاری مأرب باستانی به دلیل «توانایی فنآوری آن در مهندسی هیدرولوژی و کشاورزی در مقیاسی بینظیر در عربستان جنوبی باستان، که منجر به ایجاد بزرگترین واحه باستانی ساخته شده توسط انسان» شده است، سازهای منحصربهفرد و خاص به شمار میرود. این سایتها «به دلیل تهدیدهای تخریب ناشی از درگیریهای جاری» به فهرست میراث در خطر یونسکو اضافه شدند.
بنا به اعلام یونسکو، سایتهای میراث جهانی «باید ارزش جهانی برجستهای داشته باشند» و حداقل یکی از ۱۰ معیار انتخاب را داشته باشند. این معیارها شامل نمایش «شاهکاری از نبوغ خلاق بشر» و «گواه یک سنت فرهنگی یا تمدنی که هنوز زنده است یا ناپدید شده است»، میشوند.
در صورتی که خطراتی که این سایتها را تهدید میکنند برطرف نشوند، یونسکو در نهایت این سایتها را از فهرست میراث جهانی خود خارج خواهد کرد. از ایران هم تا چد سال پیش، ارگ بم در این فهرست قرار گرفته بود که با اقدامات بازسازی و محافظتی انجام گرفته در این سایت، از فهرستِ میراث در خطر یونسکو خارج شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/