بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، در تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۱ دومین نشست از سلسله نشستهای «چقدر یزد را میشناسیم» در محل کتابخانه وزیری با حضور جمعی از علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ یزد و نیز راهنمایان گردشگری به همت کمیته تخصصی گردشگری فرهنگی تاریخی یزد برگزار شد.
مسئول کمیته تخصصی گردشگری فرهنگی تاریخی یزد گفت: در این جلسه سخنرانان صدیقه رمضانخانی و محمدحسین صالحی از نویسندگان و پژوهشگران فرهنگ یزد، در خصوص مشاغل سنتی یزد در سه دسته مشاغل منسوخ، مشاغل مهجور و مشاغل مشهور صحبت کردند.
نستوه مهرعلی ادامه داد: در این همایش، لزوم بررسی نحوه زندگی مردمان قدیم یزد از این نظر حائز اهمیت قرار گرفت که همیشه انسانهای سختکوش و باتدبیر بودهاند. زیرا که از ارزانترین و فراوانترین امکانات و مواد اولیه طبیعی بیشترین بهرهوری و کارآفرینی را رقمزدهاند، تا جایی که این هنر و کوشش در ردیف اول ویترین جهانی خودنمایی کرده است.
مسئول کمیته تاریخیفرهنگی به لزوم تداوم این نشستها برای آموزش نسل جدید بهمنظور بازگشتن به خطمشی اصیل و بهینه مردم یزد تأکید کرد تا چراغ راهی باشد برای نسل جدید در جهت حفظ آداب صحیح زندگی و احترام به محیطزیست.
مهرعلی اضافه کرد: تداوم شوکت و احترام به یک قوم از درونمایههای اصیل آن قوم سرچشمه میگیرد و نسل جدید را با ریشههای اصالت و سختکوشی در تاریخ پایدار و جاودانه نگه میدارد.
امروز سوم اسفندماه بازدیدهای میدانی مرتبط با این نشست از بازار سنتی یزد و حرفههای کهن و استادکاران قدیمی انجام شد.
با شروع کار ششماهه این کمیته در سال ۱۴۰۱ دو نشست فرهنگی و کاربردی برگزار شد و ادامه این همایشها به سال آینده موکول شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/