صنایع‌دستی نزدیک‌ترین هنر به فرهنگ، تمدن، هویت ملی و‌ دینی میان تمامی هنرهاست/ با تقویت صادرات تمامی مسائل حوزه صنایع‌دستی حل می‌شود

مهندس سید عزت‌الله ضرغامی گفت: صنایع‌دستی نزدیک‌ترین هنر به فرهنگ، تمدن، هویت ملی و‌ دینی میان تمامی هنرها است و هنرمندان صنایع‌دستی سرآمد هنرمندان ما هستند. کسی در صنایع‌دستی بدون تبحر نمی‌تواند وارد شود.

به گزارش میراث آریا، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی در نشست هم‌اندیشی بازرگانان و‌ صادرکنندگان صنایع‌دستی که صبح امروز شنبه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، بیان کرد: مطالب دقیق و‌ کارشناسی در این جلسه مطرح شد که برای خود من بسیار آورده داشت.

او با اشاره به ادامه‌دار بودن چنین جلساتی بنا به درخواست حاضران افزود: صنایع‌دستی نزدیک‌ترین هنر به فرهنگ، تمدن، هویت ملی و‌ دینی میان تمامی هنرها است و هنرمندان صنایع‌دستی سرآمد هنرمندان ما هستند. کسی در صنایع‌دستی بدون تبحر نمی‌تواند وارد شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به نزدیکی این هنر به ارزش‌های ملی و دینی، آن را پاک دانست و ادامه داد: ظرفیت‌های مهمی از سوی حاضران در این جلسه مطرح شد که استفاده از آن‌ها می‌تواند اثرگذار باشد.

او حوزه صادرات صنایع‌دستی را شاه‌کلید تمامی مسائل مربوط به این‌حوزه عنوان کرد و ادامه داد: با تقویت صادرات تمامی مسائل حل می‌شود و شخص صادرکننده برای حل مشکلات صنایع‌دستی وارد میدان می‌شود.

مهندس ضرغامی درباره گران بودن هزینه بسته‌بندی صنایع‌دستی، بیان کرد: در دنیا برای بسته‌بندی هزینه می‌شود. این حوزه اهمیت بالایی دارد که باید برای آن سرمایه‌گذاری شود و خلاقیت وجود داشته باشد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اهمیت شناسایی بازارهای هدف و سلایق مشتریان خارجی، ادامه داد: صادرکننده‌ها باید این سلیقه‌ها را شناسایی کنند و بخش‌های تولیدی را در طول سال بسیج کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: صادرکننده اگر به درستی کارش را انجام دهد حوزه تولید نیز رونق می‌گیرد و دیگر مشکلات نیز برطرف می‌شود.

مهندس ضرغامی به تشکیل کمیته‌های مرتبط برای حل مسائل اشاره کرد و افزود: اگر چارچوب نظام مسائلمان مشخص شود، تقسیم کار صورت می‌گیرد. بخشی از کارها را بخش خصوصی باید انجام دهد و به ما ربطی ندارد، بخشی هم به عهده دولت است که باید انجام دهد.

اقدامات مهم حاکمیتی وزارتخانه در حوزه صنایع‌دستی

تصویب لغو پیمان‌سپاری ارزی به‌عنوان یکی از تبصره‌های دائمی مجلس، تصویب به رسمیت شناختن صنایع‌دستی در سهمیه شهرک‌های صنعتی، تصویب ارزیابی هنری هنرمندان صنایع‌دستی توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و همچنین اجازه سهمیه ده‌هزار بیمه یک طرفه هنرمندان صنایع‌دستی از رئیس‌جمهوری از کارهای مهم حاکمیتی بود که مهندس ضرغامی به آن‌ها اشاره کرد.

او با اشاره به یازده کار انجام شده در این حوزه، ادامه داد: هنوز اول کار هستیم، به صنایع‌دستی مانند یک پروژه نگاه می‌کنم که باید به سرانجامی برسد. باید در این چهار سال مشکلی از شما حل کنیم. شما ماندنی هستید و به ما در این مسیر کمک کنید.

استفاده از سلایق جوانان برای طراحی محصول با حفظ اصالت‌ها از دیگر نکات مورد اشاره وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جلسه بود.

انتهای پیام/

کد خبر 14011220761562