به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان، دکتر اذکایی مشهور به «سپیتمان» به سال ۱۳۱۸ خورشیدی در همدان زاده شد.
او تحصیلات خود را در مدرسه آلیانس همدان گذراند و در سال ١٣٤٨ در رشته تاریخ از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و در یکی از دبیرستان های تهران به تدریس تاریخ و ادبیات پرداخت.
اذکایی در سال ١٣٥٤ برای یک فرصت مطالعاتی به دانشگاه منچستر انگلستان رفت و پس از بازگشت در دانشگاه بوعلی سینا همدان مشغول به کار شد. بیش از ۴۰۰ عنوان اثر او چاپ شده، که عبارت از ۴۰ کتاب و ۷۰ رساله علمی، گفتارهایی در دایرةالمعارفها و نشریات معتبر است.
مطالعات او بهطور عمده در تاریخ و فلسفه است و در رشتههای کتابشناسی و رجالشناسی و تاریخ علم نیز دارای تألیفات است.
شهرت دکتر پرویز اذکایی بیشتر به سبب نوشتههایی است که دربارۀ همدان دارد. «همداننامه» یا بیست گفتار دربارۀ مادستان، «ماتیکان عین القضات همدانی»، «باباطاهرنامه»، «تاریخ معاصر همدان» و «فرهنگ مردم همدان» تنها گوشهای از کارهای ارزشمندی است که این مورخ همدانی به رشتۀ تحریر درآورده است.
اذکایی در دیماه ١٣٩٥ کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه مرکزی همدان اهدا کرد که شامل هفت هزار و 500 جلد کتاب نفیس و بیش از شش هزار جلد مجله علمی و فرهنگی است و هماکنون در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
پس از اهدای این گنجینه بزرگ علمی، استاد اذکایی خانه مسکونیاش در محله شکریه را نیز وقف کرد تا به عنوان یک کتابخانه عمومی مورد استفاده همگان قرار گیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/