آغاز سفر سفیر صلح از ایران تا پاریس/ از اجرای موسیقی اقوام در دانشگاه فلورانس تا عرضه چاروق و گلیم در قدیمی‌ترین نمایشگاه صنایع‌دستی دنیا

حامد مطرانلویی سرپرست گروه موسیقی چیکسای که به‌عنوان سفیر صلح و با قصد مقابله با ایران‌هراسی سفری یک ماهه را از امشب 30 فروردین‌ماه 1402 آغاز می‌کند و به‌عنوان سفیر صلح با قصد مقابله با ایران‌هراسی به کشورهای مختلفی سفر خواهد کرد، درباره این سفر گفت.

میراث آریا - حامد مطرانلویی سرپرست گروه موسیقی چیکسای که تجربه اجرای موسیقی در کشورهای مختلف را طی 10 سال در کارنامه دارد، بر این اعتقاد است که اجراهای گروه هنری کرمانجی چیکسای به گردشگری و صنایع‌دستی گره خورده است،به همین دلیل این بار به‌عنوان سفیر صلح با قصد مقابله با ایران‌هراسی سفری یک ماهه را به کشورهای ترکیه، بلغارستان، صربستان، بوسنی هرزگوین، کرواسی، اسلواکی، ایتالیا، فرانسه، آلمان و یونان، برنامه‌ریزی کرده که از امشب آغاز می‌شود. گفت‌وگویی با او در رابطه با این سفر داشته‌‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

در رابطه با طراحی این سفر و همچنین مسیری که قرار است بروید توضیح دهید.

با هدف معرفی ایران و مقابله با ایران‌هراسی که در سطح دنیا وجود دارد، تصمیم به طراحی این سفر زمینی گرفتم که حدود یک ماه ادامه خواهد داشت. سفرم را به‌عنوان سفیر صلح از امشب آغاز می‌کنم. آنتالیا اولین شهر خارجی است که وارد می‌شوم و پس از آن به استانبول و دیگر شهرهای ترکیه می‌روم. پس از ترکیه وارد بلغارستان می‌شوم و بعد از آن به صربستان می‌روم. طبق هماهنگی‌هایی صورت گرفته از سوی روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با سرکنسولگری‌ها ملاقات‌هایی به‌منظور معرفی موسیقی و فرهنگ استان خراسان شمالی خواهم داشت. همچنین برای ملاقات با شهردارهای صوفیه و بلگراد هماهنگی‌های انجام شده است.

برچسبی با شعار «ایران تمدن و فرهنگ برای دوستی» را به دو زبان صربی و بلغاری طراحی کرده‌ایم که در ترددهای سطح شهر به‌منظور رویت مردم بومی روی ماشین نصب می‌کنم. در ادامه مسیر به کشورهای بوسنی و هرزگوین، کرواسی و اسلواکی می‌روم و سپس وارد فلورانس ایتالیا می‌شوم. در مسیر برگشت نیز در مونیخ، پاریس و یونان توقف‌های کوتاهی خواهم داشت.

با توجه به شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی فلورانس، چه محصولاتی را برای عرضه در نظر گرفته‌اید و چه برنامه‌های دیگری در فلورانس خواهید داشت؟

این نمایشگاه قدیمی‌ترین نمایشگاه صنایع‌دستی جهان است و به مدت یک هفته از 6  تا 11 اردیبهشت ماه در سه طبقه مجزا برای هر قاره دایر خواهد بود. در غرفه 10متری که گرفته‌ام، صنایع‌دستی خراسان شمالی از جمله گلیم سفره کردی، شال کرمانجی، روسری پشمی، کیف‌های صنایع‌دستی، پاپوش، البسه و چاروق را معرفی و عرضه می‌کنم. همچنین در دانشگاه فلورانس اجرای موسیقی نواحی خواهم داشت.

طراحی و اجرای موسیقی نواحی اقوام با چه تیمی و به چه شکل اجرا می‌شود؟

دو شاگردی که به‌صورت آنلاین و حضوری با آن‌ها کار کرده‌ام و همچنین سه نوازنده از خراسان جنوبی وکرمانشاه با من همراه خواهند شد و کار اقوامی را که قبلا در فیتور اسپانیا و مسکو اجرا کردیم نیز در این دانشکده اجرا می‌کنیم. قوشمه و دهل کرمانجی در منطقه شمال خراسان موسیقی منحصربه‌فردی است که همراه با آیین صفر تا صد، چوب‌بازی و اسب چوبی اجرا خواهیم کرد.

فکر می‌کنید رفتن این مسیر و سفر زمینی  چه ره‌آوردی داشته‌ باشد؟

پرواز برای من که تنها سفر می‌کنم راحت‌ترین کار بود، اما به‌عنوان یک عضو کوچکی از خانواده بزرگ گردشگری، این مسیر را با هزینه‌ شخصی و بدون کمک هیچ نهادی انتخاب کردم، چون یقین دارم بازخوردهای خوبی خواهد داشت. قصدم مقابله با فضاسازی‌ها علیه ایران است و با انتخاب شعارهایی مانند هنر برای صلح، المان‌های تاریخی و یوز آسیایی می‌خواهم نشان دهم که اخبار منفی که درباره ایران در رسانه‌های بین‌المللی منعکس می‌شود، واقعیت ایران نیست ندارد. در این مسیر حتی اگر یک نفر ایران را بشناسد و طرز فکرش نسبت به ایران عوض شود، برایم کافی است. در آینده نیز قصدم این است که در راستای نمایش فرهنگ و هنر ایران تور کارناوالی را در تمامی کشورها اجرا کنیم.

آیا با اینفلوئنسرهای معروف خارجی و گردشگران کشورهای مقصد در ارتباط هستید؟

از طریق فیسبوک و اینستاگرام خودم و برخی دوستانم که اکثرا گردشگران خارجی دنبال‌کننده آن‌ها هستند، اطلاع‌رسانی شده تا با گردشگرانی که در مسیر هستند ملاقات داشته باشم و تبادل فرهنگی صورت گیرد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020130957369