جشن ثبت جهانی دو اثر و ثبت ملی هزارمین اثر استان گلستان برگزار شد/ نیازمند بازنگری و تسهیل‌گری در قوانین میراث‌فرهنگی هستیم

آیین پاسداشت ثبت جهانی سوزن‌دوزی ترکمن و جنگل هیرکانی و جشن ثبت هزارمین اثر استان گلستان در فهرست آثار ملی با حضور استاندار گلستان، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از مقامات و مسئولان و فعالان حوزه میراث‌فرهنگی در گرگان برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این آیین شامگاه شنبه 30 اردیبهشت‌ماه 1402 با حضور علی‌محمد زنگانه استاندار گلستان، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، سلیمان هاشمی فرماندار آق‌قلا، دیگر مسئولان ملی و استانی، اساتید، اصحاب رسانه، فعالان میراث‌فرهنگی، فعالان گردشگری، فعالان صنایع‌دستی و مردم فرهنگ دوست گرگان در مدرسه تاریخی تقوی در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) برگزار شد.

نیازمند بازنگری و تسهیل‌گری در قوانین میراث‌فرهنگی هستیم

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان در آیین پاسداشت ثبت جهانی سوزن‌دوزی ترکمن و جنگل هیرکانی گفت: با توجه به این‌که قوانین میراث‌فرهنگی بازنگری نشده متأسفانه مشکلات بسیاری را در بافت تاریخی گرگان و گمیشان و همچنین 33 روستای در مسیر دیوار بزرگ گرگان برای مردم و همچنین حفظ و حراست از این آثار ایجاد کرده است که ازاین‌رو نیازمند بازنگری و تسهیل‌گری در قوانین میراث‌فرهنگی هستیم.

محمدجواد ساوری در این مراسم خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و ۷ اثر از آثار استان گلستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
او یادآور شد: در سال‌های گذشته اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در حوزه ثبت آثار در فهرست آثار ملی در رتبه‌های ۲۸ و ۲۹ کشور قرار داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان تصریح کرد: در این سال‌ها با تلاش و همکاری استاندار و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی توانستیم از مرز ثبت هزار اثر در فهرست آثار ملی عبور کنیم و به رتبه ۱۵ کشوری ارتقاء پیدا کنیم.
او گفت: توسعه اقتصاد استان با توسعه گردشگری رقم خواهد خورد و اگر بتوانیم گردشگری را توسعه بخشیده و زیرساخت‌ها را ارتقا دهیم مطمعنا اقتصادی پایدار برای استان به ارمغان خواهیم آورد.

ساوری تأکید کرد: ثبت جنگل‌های هیرکانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما همین ظرفیت موجود در استان می‌تواند به‌عنوان یکی از پتانسیل‌های توسعه گردشگری گلستان باشد.

او اضافه کرد: سوزن‌دوزی ترکمن به‌عنوان یکی از آثار فاخر صنایع‌دستی استان گلستان در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است که با توجه به توانمندی‌های استان به لحاظ تعداد هنرمندان، برخورداری از مرز اینچه‌برون و ظرفیت‌های صادراتی، می‌توان با افزایش کیفیت و کاربردی کردن تولید و تطابق آن باسلیقه روز این رشته را به یکی از شاخصه‌های حوزه صنایع‌دستی در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل کرد.

در آیین پاسداشت ثبت جهانی سوزن‌دوزی ترکمن و جنگل هیرکانی و جشن ثبت هزارمین اثر استان گلستان در فهرست آثار ملی از لوح ثبت جهانی دو اثر سوزن‌دوزی ترکمن و جنگل‌های هیرکانی توسط استاندار گلستان و معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور رونمایی شد.

پخش پیام ویدیویی جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران، سخنرانی‌های تخصصی دکتر سیدمحسن حسینی استاد دانشگاه تربیت مدرس و نگارنده پرونده ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی و دکتر محمدرضا سجودی عضو شورای ثبت میراث ناملموس کشور و عضو ناظر پرونده ثبت جهانی سوزن‌دوزی ترکمن از بخش‌های مهم این آیین بود.

در پایان این مراسم همچنین از فعالان و کنشگران ثبت آثار استان گلستان در فهرست آثار ملی تقدیر شد.

در حاشیه این آیین همچنین نمایشگاه غذا، نان و شیرینی ثبت‌شده استان گلستان در فهرست آثار ملی برگزار شد. در استان گلستان 13 غذا، شیرینی و نان در فهرست آثار ملی به‌عنوان میراث معنوی به ثبت رسیده است که بخشی از آن در این نمایشگاه عرضه شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020231118747

برچسب‌ها