بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، فریده مجیدی خامنه، مجری طرح و عضو هیأت علمی پژوهشکده مردمشناسی با اعلام این خبر گفت: این طرح پژوهشی با هدف بررسی دانش بومی و شیوههای نگهداری مواد خوراکی و معماری انبار در آذربایجان شرقی، منطقه شبستر یا گونئی با نمونه موردی شهر خامنه انجام شد.
مدیر گروه اسطوره و آیین پژوهشکده مردمشناسی افزود: یافتهها با تلفیق روش مشاهده و مصاحبه عمیق با ساکنان خامنه (روش مردمشناسی)، بررسی اسناد و مدارک و کتب (روش کتابخانهای/ اسنادی/ مقالات اینترنتی) و بهرهگیری از تصاویر، نقشهها و پلانهای خانههای آذربایجان شرقی با تمرکز بر شهرستان شبستر و خامنه به عنوان نمونه، استخراج شدند.
او افزود: نتایج این مطالعه ضمن پربارتر کردن مطالعات بومگردی خوراک، به فرهنگ غذایی و شیوههای سنتی ذخیرهسازی و نگهداری از مواد خوراکی در شهر خامنه میپردازد که تاکنون مطالعه مردمشناختی و بهویژه مردمشناسی خوراک در خصوص این شهر مهجور مانده است.
عضو هیأت علمی پژوهشکده مردمشناسی اظهار کرد: پرداختن به مراسم مربوط و همچنین معماری مکانهای ذخیرهسازی و نگهداری سنتی مواد خوراکی از جاذبههای گردشگری بالایی برخودار است که باید بدان توجه شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما