بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، علیمحمد زنگانه استاندار گلستان روز دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ در جلسه تدوین این سند ائتلافی گفت: بهمنظور بهرهبرداری پایدار از جزیره آشوراده حرکت در راستای حفظ محیطزیست و در چارچوب مقررات، قوانین و مجوزهای صادره ضروری است.
او تأکید کرد: این جلسات تا حصول نتیجه موردنظر در خصوص احیای جزیره آشوراده بهصورت مستمر و با حضور دستگاههای اجرایی استانی و ملی و با حمایت دستگاه نظارتی ادامه دارد.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: بهسازی بافت روستا، استفاده از ظرفیت اردوگاه دانشآموزی، معیشت پایدار، طبیعتگردی، آبزیپروری با تأکید بر موضوعات محیط زیستی در تدوین این سند ائتلافی موردتوجه است.
در جلسه تدوین سند ائتلافی احیای جزیره آشوراده ضمن بررسی برنامهها و اقدامات دستگاههای اجرایی با حضور استاندار گلستان، برنامه اقدامات موردنظر در آینده نیز به مدیران حاضر اعلام شد.
طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی آشوراده بهعنوان یکی از آرزوهای قدیمی مردم گلستان برای اجرا با موانع زیادی روبهرو بود که با اهتمام دولت سیزدهم این مشکلات در حال برطرف شدن است.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری در بازدید اسفندماه سال ۱۴۰۰ از جزیره آشوراده بر اجرای سریع این طرح تأکید کرد و گفت: اجرای طرح گردشگری نباید معطل بماند و باید از این امکان عظیم خدادادی استفاده کرد .
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشهوری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آنها تردد میکنند.
جزیره آشوراده بهعنوان تنها جزیره ایرانی دریای خزر در دو کیلومتری غرب شهرستان بندر ترکمن در غرب استان گلستان قرار دارد و تنها راه دسترسی گردشگران به این منطقه بهوسیله قایق است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما