مطالعات مرمت مسجد جامع عتیق، آغاز نگاهی نو به سازه‌های بناهای تاریخی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین گفت: اجرای نتایج مطالعات استحکام‌بخشی و مرمت گنبدخانه و ایوان جنوبی مسجد جامع عتیق این امکان را فراهم می‌کند که با نگاهی نو به سازه‌های بناهای تاریخی بتوانیم مستندنگاری درستی مطابق با استانداردهای جهانی در نظام مراقبت و پایش از آثار تاریخی انجام دهیم.

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین، اولین سمینار ملی روش استحکام‌بخشی بناهای تاریخی با رویکرد میان‌رشته‌ای با حضور علیرضا خزائلی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمد شعبانیان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان، فرشاد پیله‌چی رییس جهاد دانشگاهی استان قزوین، مشاورین طرح مطالعات مرمت مسجد جامع عتیق و جمعی از اساتید، کارشناسان و دانشجویان حوزه مرمت، معماری و عمران بعدازظهر چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات مهندس بهشتی واقع در عمارت تاریخی داعی برگزار شد.

علیرضا خزائلی در این همایش با اشاره به پیشینه ساخت مسجد جامع عتیق گفت: معمار قدیمی مسجد جامع عتیق قزوین مقیاسی را برای خود انتخاب کرده که مطمئنا این مقیاس متر و کیلوگرم امروزی نبوده و ما امروز با توجه به علم مهندسی سازه، تکنولوژی و نرم‌افزارهای جدید ناچاریم که این حجم و توده را با متر و کیلوگرم اندازه‌گیری کرده و با مهندسی امروز آن را تحلیل کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین افزود: این اتفاق در دنیا متداول است و در غرب هم که ما علم و دانش مرمت را از آنها فرا گرفته‌ایم با این رویکرد اقدام‌های گذشتگان خود در آثار و بناهای تاریخی را اندازه می‌گیرند.

او با بیان اینکه ورود ما از سه سال قبل به پروژه مطالعات مرمت و استحکام‌بخشی مسجد جامع عتیق بسیار علمی و روشمند بوده است، ادامه داد: ضمن اینکه قبل از هرگونه اقدام اجرایی در خصوص این پروژه، گزارش مطالعات را در اختیار متخصصین قرار می‌دهیم تا با جزئیات مطالعه و نقد و پرسش‌های مربوطه را مطرح کنند و تیم اجرایی بتواند تحلیل دقیقی از ایده‌ها و نظریات داشته باشد.

خزائلی با بیان اینکه به اشتراک گذاشتن، بخشی از آموزش است تصریح کرد: نشست تخصصی امروز آغازگر این نگاه است که باید نتایج این مطالعات در فضاهای علمی این‌چنینی به اشتراک گذاشته شود تا بتوانیم دانش خود را در این خصوص توسعه دهیم.

او افزود: عده ای از کارشناسان و متخصصین میراث‌فرهنگی کشور در استان‌ها نیز به صورت برخط در  این همایش حضور دارند و با گزارشی که توسط مشاورین طرح ارائه شد نتیجه مطالعات تا به اینجا قبل از فاز اجرا به اشتراک گذاشته شده‌ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین تاکید کرد: این گزارش توسط همکاران من در حوزه معاونت میراث‌فرهنگی و واحد توسعه آموزش نظام مهندسی ساختمان به اشتراک گذشته خواهد شد و بازخوردها در مدت زمان مشخص بررسی و مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا بتوانیم با نگاهی نو و میان رشته‌ای به سازه‌های بناهای تاریخی، مستندنگاری درستی مطابق با استانداردهای جهانی در نظام مراقبت و پایش از آثار تاریخی انجام دهیم. 

انتهای پیام/

کد خبر 1402100300106
دبیر مریم قربانی‌نیا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha