آیین سنتی سوگواری یازدهم محرم در دامغان برگزار شد

در یازدهمین روز ماه محرم، مردم عزادار شهرستان دامغان بر اساس یک آیین سنتی در عزای اباعبدالله الحسین (ع) سوگواری کردند و شور و شعور حسینی خود را به نمایش گذاشتند.

به گزارش میراث آریا، آیین سنتی عزاداری روز یازدهم محرم در دامغان با قدمت بیش از ۱۵۰ سال، ازجمله آیین‌های ثبت در آثار ناملموس کشور است که با حضور عزاداران حسینی، استاندار سمنان، نماینده ولی‌فقیه در استان، امام‌جمعه شهرستان دامغان، نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار دامغان و ... در روز چهارشنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۳ در شهر دامغان برگزار شد.

در روز یازدهم محرم عزاداران روستاها و دیگر شهرهای تابعه به شهر دامغان عزیمت کرده و در نخستین ساعات صبح پس از رسیدن به شهر اقدام به تشکیل دسته‌های عزاداری می‌کنند.

حضور انبوه عزاداران مهمان در قالب هیئت عزاداری همراه با حمل نشانه‌ها، کاروان نمادین امام و اسرا و اجرای شیوه‌های عزاداری سنتی مخصوص به هر یک از هیئت‌های روستایی مهمان، از جمله ارزش‌های منحصربه‌فرد در این روز تلقی می‌شود.

این آیین سنتی از ساعات ابتدایی صبح آغاز و با اذان و نماز ظهر پایان می‌رسد.

به ترتیب دسته‌های عزاداری حسینیه‌ها، تکیه‌ها و امامزاده‌های شهر دامغان حرکت را آغاز می‌کنند و پس‌ازآن دسته‌های نقاط مختلف روستایی به ترتیب حرکت کرده و به سمت مقبره بکیر بن اعین حرکت می‌کنند.

با توجه به تعداد هیئت‌های عزاداری روستایی و انبوه جمعیت سوگوار، دسته‌های عزاداری شرق شهرستان غالباً حرکت خود را از حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) آغاز کرده و هیئت‌های روستایی شمال و جنوب دامغان از محل بلوار شمالی و جنوبی به کاروان عزاداری می‌پیوندند.

مراسم روز یازدهم محرم دامغان به‌عنوان یک میراث ناملموس معنوی به شماره ۶۵۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت‌ شده است.

سینه‌زنی افرادی موسوم به شاطر با عنوان آیین شاطری که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، در پیشاپیش دسته عزاداری روستای جزن بسیار چشمگیر است.

 شاطرها از پیش‌قراولان فراشان هیئت عزاداری هستند، نمادی از فرشتگان آسمانی می‌باشند البسه‌ای زرد و یا سیاه بر تن داشته و هر یک تعدادی دستمال همچون بال به دور بازوان دست خود می‌بندند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403042801398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha