گمانهزنی
-
یک باستانشناس اعلام کرد:
محوطه تاریخی شماره 14 سد چمشیر گچساران محل استقرار فصلی اقوام کوچرو بوده است
کاوش نجاتبخشی محوطه شماره 14 محدوده سد چمشیر گچساران نشان میدهد، این محوطه دارای سازههای معماری سنگی با پلان راستگوشه بوده و اقوام کوچرو در این منطقه استقرار فصلی داشتهاند.
-
کاوش در محوطه ۱۱۳ سد چمشیر کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد/ یافتههای فرهنگی از دوره ایلام میانه
نتایج کاوش در محوطه ۱۱۳ سد چمشیر، به شناخت مناسبی درباره دورههای استقراری در این محوطه، کاربری فضاها، گاهنگاری نسبی و بقایای جانوری مورد استفاده در این محوطه منجر شد و کاوش در این محوطه همچنان ادامه دارد.
-
گمانهزنی برای تعیین تکلیف قطعه زمین مجاور تپه مریانج همدان/ شواهد تاریخی مشاهده نشد
پروژه گمانهزنی محوطه موسوم به تپه مریانج همدان در پی درخواست تعیین و تکلیف مالک قطعه زمین مجاور این محوطه به منظور تغییر کاربری و احداث کارگاه صنعتی و ساخت معبر 12 متری توسط شهرداری در محدوده شهر مریانج استان همدان انجام شد.
-
یک باستانشناس خبر داد:
کشف دو قطعه سفالنوشته در مسجد جامع نوشآباد/ وجود بناهای پیشا سلجوقی زیر مسجد کنونی
سرپرست هیئت گمانهزنی باستانشناختی در مسجد جامع نوشآباد گفت: سفالنوشتهها عمدتا از محوطههای ساسانی و اشکانی به دست میآیند و کشف این دو قطعه سفالنوشته در این مکان بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم بزودی با همکاری کتیبهخوانها، مضمون این سفالنوشتهها را رمزگشایی کنیم.
-
تپه چمن لیلان، قدیمیترین روستای نوسنگی آذربایجان/ تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه چمن لیلان
در راستای مطالعات پیش از تاریخی شمال غرب ایران و حوضه دریاچه ارومیه و همچنین بمنظور حفاظت و صیانت از محوطههای باستانی میراثفرهنگی کشور، دومین فصل پروژه باستان شناسی لیلان به انجام رسید.
-
کاوش باستانشناسی در زرّین تپه چهرآباد زنجان/ بقایای یک فضای احتمالاً کارگاهی کشف شد
در ادامه پژوهشهای باستانشناسی معدن نمک چهرآباد و در راستای مطالعات چشمانداز باستانشناختی منطقه اطراف معدن نمک، گمانهزنی زرین تپه روستای چهرآباد، مطابق با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انجام شد.
-
کشف بقايای يكپارچه كوره ذوب فلز متعلق به اواخر دوران تاریخی در شوش
گمانهزنی تقاطع ورودی چهار راه شهر شوش به آشکار شدن آثاری از جمله بقايای يكپارچه یک كوره ذوب فلز منجر شد که با توجه به نتایج کاوشهای سالهای 1396 و 1397 در نزدیکی این محدوده، میتوان این کورۀ ذوب فلز را متعلق به اواخر دوران تاریخی یا اوایل سدههای نخستین اسلامی دانست.
-
اجرای گمانهزنی با هدف شناسایی لایههای تاریخی در مسجد جامع عتیق قزوین
معاون میراثفرهنگی قزوین از اجرای عملیات گمانهزنی با هدف پیشناسی و شناخت دورههای مختلف تاریخی در مسجد جامع عتیق قزوین خبر داد.
-
کشف صدفهای کار شده از گونههای دریایی در تپه پوستچی/ انجام پنجمین فصل کاوش در محوطه پیش از تاریخی دشت شیراز
فصل پنجم کاوشهای باستانشناسی تپه پوستچی یکی از محدود محوطههای دوران پیش از تاریخی در دشت شیراز به کشف آثاری از فضای مسکونی روستای پیش از تاریخی در آخرین مرحله سکونت، قطعات ظروف سفالین، ادوات و ابزارهای سنگی و استخوانی، دوکهای نخریسی، مهرههای تزئینی و صدفهای کارشده منجر شد.
-
محوطه رفیع آباد مرودشت تعیین عرصه و حریم شد/ جلوگیری از تخریب اثر تاریخی در فارس
گمانهزنی بهمنظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه رفیع آباد مرودشت با هدف جلوگیری از تهدیدات اساسی در راستای تسطیح عرصه و تخریب حریم این اثر ارزشمند تاریخیفرهنگی با سرپرستی مشترک فهیمه همایون و یونس زارع در حال انجام است.
-
ضرورت تعیین عرصه و حفاظت تپه پیش از تاریخی داودآباد قرچک تهران/ وجود سفالهای دوره مس و سنگ در زمینهای اطراف تپه
در بازدید رئیس پژوهشکده باستانشناسی از تپه داودآباد قرچک، برگمانهزنی بهمنظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و حفاظت از این اثر ثبت ملی، توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران تأکید شد.
-
محوطه کهنه قلعه میرآباد امامقلی کرمان تعیین عرصه شد/ لزوم توجه جدی به مدیریت منابع فرهنگی و باستانشناختی
برنامه میدانی گمانهزنی باستانشناسی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه کهنه قلعه میرآباد امامقلی ریگان کرمان پایان یافت.
-
گمانهزنی برای حفاظت و مرمت کلید قلاع گیلان/ کشف کاشیهای تکرنگ در قلعه لمبسر
گمانهزنی قلعه لمبسر الموت که در متون تاریخی به کلید قلاع گیلان ملقب است به منظور حفاظت و مرمت این اثر تاریخی انجام شد.
-
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان خبر داد:
پایان عملیات گمانهزنی تپه باستانی دارایی خرمآباد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان از پایان عملیات گمانهزنی تپه باستانی دارایی شهرستان خرم آباد خبر داد.
-
کاوش آموزشی گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه قِلازکه خرمآباد
بر اساس تفاهمنامه همکاری آموزشی و پژوهشی باستانشناسی میان پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و دانشگاه لرستان، کاوش گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه قِلازکه شهرستان خرمآباد، با حضور دانشجویان ورودی 1398 دانشگاه لرستان به انجام رسید.
-
در راستای اجرای طرح گرمسیری
برنامه گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه خلیل سرپلذهاب اجرا شد
در راستای اجرای طرح توسعه کشاورزی در کوهپایههای غربی زاگرس موسوم به «طرح گرمسیری»، برنامه گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه خلیل اجرا شد.
-
آغاز عملیات گمانهزنی در تپه تاریخی دارایی خرمآباد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از آغاز عملیات گمانهزنی و تعیین عرصه و حدود در تپه دارایی در شهرستان خرمآباد خبر داد.
-
کشف سفالهای ساده و منقوش دوران مس و سنگ در تپه آساوله کردستان
برنامه گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه آساوله کردستان به کشف سفالهای ساده و منقوش دوران مس و سنگ انجامید.
-
با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انجام شد
تعیین عرصه، پیشنهاد حریم و خواناسازی بنای هخامنشی تل هَکَوان
باستانشناسان در پروژه گمانهزنی به منظور تعیین عرصه، پیشنهاد حریم و خواناسازی آثار سطحی بنای هخامنشی تل هکوان به نتایج ارزندهای دست یافتند.
-
تعیین عرصه و پیشنهاد حریم بردو یکی از شاخصترین محوطههای باستانی کرانه خلیجفارس
گمانهزنی بهمنظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه بردو یکی از شاخصترین محوطههای باستانی کرانه خلیجفارس با توجه به اهمیت بالای آن در چهارچوب مطالعات باستانشناسی این حوزه در حال انجام است.
-
آغاز گمانهزنی باستانشناسی در قلعه جوقین شهریار
گمانهزنی به منظور تعیین عرصه، پیشنهاد حریم و مستندنگاری وضع موجود قلعه جوقین شهریار با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری آغاز شد.
-
یک باستانشناس:
لایههای مورد کاوش نشانهای از نهشتههای باستانی نداشت/ تل خاکستر، اتراقگاه یا ماندگاه چند روزه بوده است
در لایههای مورد کاوش محوطه تل خاکستر نشانهای از نهشتههای باستانی بدست نیامد اما با توجه به محل قرارگیری آن در حاشیه دشت و نقطه اتصال دو دشت بسطام و شاهرود، احتمالا اتراقگاه و یا ماندگاه چند روزهای برای انسانهایی بوده که از این گذرگاه عبور میکردند و بقایای فرهنگی هر چند اندک از خود به…
-
وجود شواهدی از مدیریت اداری و حسابداری 6هزارساله در کلهکوب
مهمترین دوره فرهنگی شناسایی شده در محوطه کلهکوب آیسک، شواهدی از آثار فرهنگی آغاز شهرنشینی و هزاره چهارم پیش از میلاد است که در دنیای باستانشناسی به نام دوره اوروک یا شوش II، آغاز ایلامی شناخته میشود.
-
گمانهزنی بهمنظور ساماندهی، تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه حیدران جاجرم
سرپرست هیئت کاوش باستانشناسی تپه حیدران از گمانهزنی بهمنظور ساماندهی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در این تپه باستانی واقع در شهرستان جاجرم خبر داد.
-
کشف یافتههای فرهنگی در دستکند روستای خرمرود
خواناسازی و پاکسازی دستکند روستای خرمرود به کشف یافتههای فرهنگی نظیر سفالهای ساده و لعابدار دوران اسلامی منجر شد.
-
گاهنگاری یکی از قدیمیترین استقرارگاههای شمال غرب ایران صورت میگیرد/ رونق کشاورزی و دامداری از دیرباز در اهرنجان
گمانهزنی با هدف لایهنگاری برای مطالعه، شناخت لایهها و دورههای فرهنگی ادوار استقراری تپه اهرنجان و همچنین ارائه گاهنگاری نسبی و مطلق آن، صورت میگیرد.
-
آغاز گمانهزنیها در تپه اهرنجان سلماس
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: «گمانهزنیها به منظور لایهنگاری در تپه اهرنجان یکی از قدیمیترین استقرارگاههای شمال غرب ایران آغاز شد.»
-
یک باستانشناس:
محوطه فیضآباد آبیک متعلق به دوران تاريخی است
گمانهزنی به منظور تعیین عرصه و حریم جبهه شمالی و غربی محوطه فیضآباد آبيك قزوين و شواهد سطحی محوطه كه در بخشهای مختلف آن نیز در گذشته کاوشهای غیرمجاز زیادی انجام شده، نشان میدهد محوطه متعلق به دوران تاریخی است و تمام سفالهای آن از نوع نخودی با نقوش کنده هندسی هستند.
-
عملیات گمانهزنی دشت دولتآباد صوغان آغاز شد
معاون میراثفرهنگی استان کرمان از آغاز عملیات گمانهزنی دشت دولتآباد صوغان در شهرستان ارزوئیه خبر داد.
-
راز مهندسی ساخت سدهای هخامنشی کشف شد
کاوش باستانشناسی بند هخامنشی دیدگان (بستان خانی) بخش مشهد مرغاب که نمونهای بیهمتا از سازههای معماری دوران هخامنشی به شمار میآید با هدف شناسایی و مطالعه بخشهای گوناگون این سد از جمله ساختارهای معماری سنگی آن انجام شد.