نشست حفاظت و مرمت کلیسای ثبت جهانی قره‌کلیسا چالدران برگزار شد 

نشست حفاظت و مرمت کلیسای ثبت جهانی تادئوس مقدس یا همان قره‌کلیسا چالدران برگزار شد. 

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، نشست حفاظت و مرمت کلیسای ثبت جهانی تادئوس مقدس یا همان قره‌کلیسا چالدران ۱۹ تیر ۱۴۰۲ با حضور مرتضی صفری، مدیرکل و داوود فرازی، معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، شرلی آودیان، مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران و تعدادی دیگر از اساتید دانشگاه و کارشناسان این اداره‌کل در ارومیه برگزار شد. 

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در این مراسم اظهار کرد: آذربایجان غربی از گذشته تا به امروز سرزمین اقوام و ادیان مختلفی بوده که زندگی مسالمت‌آمیزی را در کنار یکدیگر داشته‌اند. 

داوود فرازی افزود: در سطح استان ۱۷۷۰ اثر ثبت ملی در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۵۰ اثر مربوط به بناهای تاریخی بوده و از این تعداد ۳۴ اثر مربوط به کلیساها است. 

او ادامه داد: در این میان قره‌کلیسا یکی از بناهای باارزش و فاخر در استان بوده که شهرت جهانی داشته هر ساله اعتبارات خاصی برای حفاظت و مرمت آن در نظر گرفته می‌شود. 

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: هر ساله ارامنه جهان در این کلیسا دور یکدیگر جمع شده و مراسم مذهبی بادراک را برگزار می‌کنند. 

چاپ کتاب کلیساهای ایران

مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران در این مراسم گفت: برگزاری مراسم مذهبی بادراک در قره‌کلیسا برای شصت و نهمین دوره نشان‌دهنده این موضوع است مسئولان جمهوری اسلامی هیچگاه تبعیضی در بین پیروان اقوام و ادیان قائل نشده و آنها همانند مسلمانان برنامه‌های مذهبی خود را اجرا کنند. 

شرلی آودیان با اشاره به اهمیت حفاظت از قره‌کلیسا چالدران افزود: در ۱۵ سال گذشته پایگاه میراث جهانی کلیساهای ایران برای افزایش تعامل با مردم محلی، مسئولان و نهادهای مذهبی تلاش کرده تا از ظرفیت آنها برای حفاظت از قره‌کلیسا استفاده کند. 

او ادامه داد: تهیه بیش از ۳۰۰ عکس از  قره‌کلیسا و چاپ آن کتابی با عنوان کلیساهای ایران به دو زبان فارسی و انگلیسی از جمله اقدامات انجام شده برای معرفی این کلیسا اشاره کرد. 

مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای ایران تصریح کرد: در سال‌های گذشته با هدف تقویت زیرساخت‌های گردشگری قره‌کلیسا اقداماتی مانند ایجاد فضاهای نمایشگاهی، فروشگاه و کافی‌شاپ، ایجاد سکوهای اسکان زائران، سرویس‌های بهداشتی، ساماندهی سیم‌کشی‌های برق، طراحی و نصب تابلوهای اطلاع‌رسانی، نورپردازی و ... انجام شده است‌. 

آودیان گفت: همچنین هر ساله در قره‌کلیسا چالدران مراسم مذهبی بادراک، مراسم نوروزگاه در ایام عید، مراسم سالیانه روز جهانی کودک و تعدادی دیگر از برنامه‌های رویدادمحور برگزار می‌شود.

او با اشاره به اقدامات انجام شده برای مرمت قره‌کلیسا تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات مرمتی مرمت گنبد اصلی قره‌کلیسا بوده که برای این منظور از پوشش مسی سه‌لایه در سقف گنبد آن استفاده شده که در برابر نفوذ رطوبت مقاوم است‌. 

آلن گریگور کارشناس پایگاه میراث جهانی کلیساهای ایران نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات انجام یافته برای مرمت عصارخانه قره‌کلیسا گفت: کشت دانه‌های روغنی از جمله کنجد و کتان از گذشته در چالدران رایج بوده که روغن‌کشی این دانه‌ها در عصارخانه قره‌کلیسا انجام می‌شده است.

همچنین در این نشست به پاس قدردانی از زحمات پیشکسوتان و فعالانی که طی ۱۵ سال اخیر در پایگاه جهانی قره کلیسای چالدران به شکل‌های مختلف فعالیت کرده‌اند با اهدا لوح تقدیر و تندیس، تجلیل شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402041901739

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha