تلاقی نوروز و ماه رمضان فرصتی برای رونق گردشگری مذهبی

همه ساله در ایام نوروز و روزهای ورود به سال نو، شاهد سفرهای زمینی، هوایی و دریایی مسافران کشورمان به شهرهای مختلف هستیم. در این میان سهم شهرهای مذهبی به لحاظ جاذبه‌های معنوی، زیارتی، بصری و اعتقادی در خور توجه بوده است.

حسین رضایی، فعال گردشگری در یادداشتی با موضوع «گردشگری مذهبی در نوروز ۱۴۰۳» نوشت: آغاز ماه مبارک رمضان از ۲۲ اسفندماه سال جاری، این نوید را می‌دهد که به جهت مسائل اعتقادی و علاقه‌مندی مردم به حضور در وقت حلول سال نو در کنار مضجع منور رضوی، حرم حضرت معصومه(س)، حضرت عبدالعظیم حسنی و یا شاهچراغ شیراز سفری زیارتی به این شهرها و سایر شهرهای مذهبی کشور گسترش داشته باشد.

مسافران برنامه سفر خود را طوری تنظیم می‌کنند که در زمان تحویل سال برای کسب فیض معنوی و اعتقادی در این مکان‌ها باشند و سال جدید را با تاسی به ائمه معصومین (ع) آغاز کنند، لذا در راستای موقعیتی که از نظر زمانی برای گردشگری مذهبی و زیارتی به وجود آمده می‌توان به نکاتی اشاره کرد.

الزام نصب نرخ‌های مصوب پروازها در فرودگاه مهرآباد کار پسندیده‌ای است، اما کنترل آن بسیار ضروری است. ممنوعیت افزایش نرخ تاسیسات گردشگری در ایام نوروز ۱۴۰۳ توسط اداره کل نظارت و ارزشیابی معاونت گردشگری ابلاغ شده که لازم است در هر سه مورد فوق دستگاه‌های نظارتی از ۲۵ اسفند تا پایان نوروز عملیات رصد را انجام دهند.

با توجه به دستورالعمل معاونت اجتماعی پلیس در خصوص روزه‌خواری در اماکن عمومی و اخذ مجوز متصدیان هتل‌ها، رستوران‌های بین راهی و پایانه‌ها، ضمن تشکر از توجه به نکات لازم در این اطلاعیه، امید است ملاحظات سفر در این رابطه اعمال و تمهیدات لازم در مراکز بین‌راهی با رعایت دستورالعمل‌ها انجام شود.

تخفیف ۳۰ درصدی برای اقامت ۱۰ روزه مسافران مشهدی که توسط معاونت گردشگری خراسان رضوی اعلام شده، اقدام قابل تحسینی برای ماندگاری زائران است، البته نظارت بر اجرای آن و گزارش عملکرد پس از ایام نوروز در تقویت چنین تصمیمی اثرگذار است. با توجه به تصمیم مشابه در تخفیف هتل‌ها در اردبیل، امید است اتحادیه‌های هتلداران سایر شهرهای مذهبی از این رویه نیز استفاده کنند.

تجهیز تمام مکان‌های اسکان شامل مدارس، مراکز آموزشی، ادارات و ظرفیت‌های مردمی در راستای تسهیل سفر ارزان برای افرادی که توان استفاده از خدمات هتل را ندارند، ظرفیت قابل توجهی برای مدیریت بحران حوزه اسکان موقت است. همچنین در ایامی که مسافران و زائران بیشتر به مکان‌های مقدس وارد می‌شوند همانند حلول سال، میلاد امام مجتبی(ع) و شب‌های احیا، آماده‌سازی فضاهای مناسب، توفیق زیارت با آرامش را برای زوار فراهم می‌کند و موجب رضایت اولیای خدا خواهد بود.

خدمات درمانی در دسترس نیز از جمله اقداماتی است که قطعا ستادهای نوروزی برای مسافران فراهم می‌کنند، توجه به نزدیکی این خدمات به مکان‌های مقدسه از ضرورت تصمیم گیری در حوزه سلامت زائران است. همچنین در ایام خاص مردم متدین در راستای کمک به بیماران نیازمند اهدای خون را در برنامه خواهند داشت، به همین دلیل استقرار پایگاه‌های سیار انتقال خون در حریم اماکن مقدس، به این امر خیر کمک می‌کند.

استفاده رایگان مردم از اتوبوسرانی در ساعات حلول سال و ایام احیا و انتقال آنان از مکان‌های مشخص به حرم و برعکس از خدمات قابل توجه خواهد بود. همچنین خدمات رایگان حوزه گردشگری در بازدید مسافران از جاذبه‌های تاریخی، موزه‌ها، آثار ثبتی تاریخی و استفاده رایگان از خدمات مترو و اتوبوس از مقاصد مشخص به حرم و برعکس بر جذابیت سفر گردشگران مذهبی می‌افزاید.

امید است خدمتگزاران به مردم خصوصا خادمان ستادهای خدمات سفر استانی و شهرستان‌ها از این فرصت معنوی برای تقویت و گسترش گردشگری مذهبی بیشترین بهره را برده و از دعای خیر مردم متدین و گردشگران مذهبی برخوردار شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402122301485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha