اماني افزود: در هيچ يک از جشنهاي ايراني اثري از خشونت نسبت به طبيعت ديده نميشود و آئينهاي ايراني همگي با هدف پاسداشت طبيعت و محيط زيست برگزار ميشده است.
وي با بيان اينکه خالصترين صورت احترام به طبيعت در اين آداب و جشنها ديده ميشود، اين آداب را شايسته تدريس در مدارس دانست.
اماني تقويم رسمي ايرانيان را شکل تکامل يافته تقويم باستاني ذکر کرد و به تشريح جشنها و روزهاي باستاني از ابتداي بهار تا پايان شهريور پرداخت.
اماني با اشاره به 13 فروردين ماه با عنوان روز زيست بوم مقدس تصريح کرد: روز 13 بدر اما متاسفانه در حال حاضر روز سوگ طبيعت شده است.
در اين نشست همچنين علي قلم سياه، عکاس طبيعت با نمايش عکسهاي خود از مناطق کويري ايران تصريح کرد: بوم زادهاي مختلف کشور از توانمندي اکولوژيک بالايي براي عکاسي برخودار است.
وي با بيان اينکه عکاسان بزرگي در زمينه طبيعت جهان و ايران کار کردهاند ضمن گراميداشت ياد صادق نيکول فريدني و اقدامات او تصريح کرد: عکسهاي او ديدني است و از حس قوي بصري خاصي برخوردار است.
در اين نشست پس از سخنان قلم سياه محمد علي اينانلو درباره روز زمين پاک سخن گفت.
وي با بيان اينکه بايد جان پاک داشته باشيم تا بتوانيم جهان پاک داشته باشيم به روز سعدي اشاره کرد و افزود: امروز روز کسي است که ذره ذره وجودش از ديدن طبيعت پاک ميلرزيد و جان پاک را تبليغ مي کرد.
در بيستمين نشست باشگاه هنر و طبيعت فيلمهاي کوچ عشاير و پارک ملي گلستان و اسلايد شوهاي ترانه سميعي از طبيعت ايران به نمايش درآمد./105
انتهای پیام/