جامع‌الصنايع؛ آشپزي‌نامه‌ي عصر قاجار منتشر شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) اين کتاب بخش‌هايي مثل شيريني‎ها، شربت، مربا و ترشي، پلوها و طعام‌ها، دلمه‌ها و بوراني‌ها، حلواها و خوراک‌هاي ديگر را شامل مي‌شود.

نويسنده در ابتداي اين کتاب با اشاره به اين‌که در زمينۀ آشپزي و خوراکي‌ها نوشته‌هاي زيادي وجود ندارد، بر شناسايي هرآنچه در اين خصوص به دست مي‌آيد، تأکيد کرد.

وي در ادامه از نشانه‌هاي مسلم ورود خوراکي‌هاي ايراني ميان ملل همجوار را وجود نام پختني‌هاي ايراني دانسته که در متون آشپزي هند و ترک و به‎طور معرب شده در متون طبخ عربي ديده مي‌شود.

«جامع‌الصنايع» رساله‎اي است در آشپزي که مؤلفي ناشناخته آن را در دورۀ قاجار به رشتۀ تحرير درآورده است.

انتشار اين رساله و رساله‎هايي در زمينه‎هاي مشابه از آن‎رو حائز اهميت است که گسترۀ مدنيت ايراني را در اين موضوع بيشتر نشان مي‏دهد و در عين حال زمينه فراهم‎آوري فرهنگ و واژگان خوراک‌ها و ابزارهاي کاربردي در پختن آنها را به وجود مي‎آورد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389062235