از سفره و زنبیل و زیرانداز گرفته تا جاینانی و کاسه حصیری و دیسهای تزئینی و بادبزن و جارو ...
عادل دایخزاده مسوول این غرفه است که از شهرستان شادگان به مجموعه برج میلاد آمده است و با عنوان کردن این مطلب که قبل از شروع کار و استفاده از حصیرها و برگ نخلها حداقل دو روز کار لازم است تا آنها به مرحله اصلی برسند، میگوید: باید ابتدا قدری روی مواد اولیه کار شود و بعد از بافتن لوازم مورد نیاز، آنها را میگذارند خشک شود و شاخه و بخشهای اضافهاش را میچینند.
او در مورد برخی اقلام که از چند رنگ برگ نخل تهیه شدهاند توضیح میدهد: برگها و حصیرها را ابتدا به وسیله رنگهایی که از بازار تهیه میشوند، رنگ میکنند و پس از خشک شدن رنگها شروع به بافتن وسایل مورد نظر میکنند.
دایخزاده ، لوازم حصیری و آنها که از برگ نخل تهیه میشوند را جزو صنایعدستی اصیل معرفی کرده و ادامه میدهد: چون اینها واقعا باید با دست بافته شوند، هنوز هیچکس یا کشوری نتوانسته آنها را کپی کند و بگذارد دستگاهها به تولیدشان بپردازند.
این فعال عرصه تولید صنایعدستی با تشکر از سازمان میراثفرهنگی کشور میگوید: از سازمان درخواست کردیم که برپایی نمایشگاههای صنایعدستی را افزایش دهد. باید در تمام استانها یکسری نمایشگاههای دائمی دایر باشد تا هم مردم و هم تولیدکنندگان بدانند که میتوانند در هر زمانی تولیداتشان را به این اماکن عرضه و یا خریداری کنند.
به هر حال وقتی تولیدکنندگان بدانند، بازاری برای فروش لوازم و کالاهای تولیدیشان دارند، دلگرم میشوند و خریداران هم به سراغ اجناس بیکیفیت و بیهویت خارجی نمیروند.
انتهای پیام/