فومن؛ نقطه ثقل گردشگری استان گیلان

فومن با دارا بودن ماسوله و قلعه رودخان به عنوان نقطه ثقل و قطب بین المللی گردشگری استان گیلان به شمار می آید.
به گزارش امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان ،رضا علیزاده در جلسه بررسی مشکلات گردشگری فومن اظهار کرد: فومن در کنار مزیت‌های اقتصادی به دلیل اقلیم و موقعیت جغرافیایی از ظرفیت‌های گردشگری بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه امید است با برگزاری چنین جلساتی شاهد تحولی عظیم در وضعیت گردشگری این شهرستان باشیم، افزود: فومن با دارا بودن قلعه رودخان و شهرک تاریخی ماسوله نقطه ثقل و قطب بین المللی گردشگری استان است که دارای شهرت جهانی است و مورد توجه گردشگران بسیاری بویژه گردشگران خارجی می باشد.
وی افزود:فومن به عنوان یک قطب گردشگری بین المللی با دارا بودن ظرفیت های بالفعل و بالقوه از نگاه بین المللی برخوردار شده است.
این مسئول با بیان اینکه تلاش برای جهانی شدن ثبت جهانی ماسوله از برنامه های الویت دار این اداره کل است افزود: ثبت جهانی ماسوله به عنوان دومین اثر ثبتی در فهرست آثار جهانی تامین منافع طولانی در این شهر را بدنبال دارد و با عزم ملی و تلاش و همت مسئولین می توان به نتیجه اثر بخش و راهگشا دست یافت.
علیزاده با انتقاد شدید از وجود اجناس خارجی خصوصا صنایع دستی در این شهرک  گفت: صنایع دستی ماسوله زبانزد عام و خاص است و باید از ورود اجناس خارجی در این شهرک جلوگیری به عمل آید.
وی خاطرنشان کرد:صرف نگاه اقتصادی به شهر تاریخی ماسوله ارزشهای هویتی و فرهنگیمان را مخدوش میکند.
علیزاده در خصوص ایجاد پارکینگ در ماسوله اظهار داشت: ایجاد پارکینگ در ماسوله با رعایت ضوابط قانونی مانعی ندارد. 
علیزاده با اشاره به ضرورت نگاه هدایت و راهبردی و توجیه سرمایه گذار و رفع موانع در چارچوب قانون گفت:رساندن عرضه به تقاضای گردشگران خصوصا گردشگران خارجی و فراهم نمودن عوامل انگیزشی برای سرمایه گذاران و ترغیب سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در منطقه یکی از اهداف این اداره کل می باشد و شهرداران و مسئولین منطقه نیز برای ترغیب سرمایه گذاران نقش حساس و مهمی ایفا میکنند.
وی تصریح کرد:صندوق توسعه ملی به عنوان یک ظرفیت و موقعیت خوب برای سرمایه گذاران پس از سفر دکتر روحانی مورد توجه می باشد.
این مسئول با بیان اینکه طرحهای مطالعاتی زیادی برای گردشگری منطقه تهیه شده است گفت: این مهم با تلاش ،همت و همدلی همه مسئولان اجرایی خواهد شد.
علیزاده با اشاره به هزینه نمودن بهینه اعتبارات در توسعه بافت های روستایی خصوصا روستاهای هدف گردشگری براهمیت تامین ذائقه گردشگران خارجی و بومی برای بهره مندی از امکانات بومی و تقویت بوم گردی و گردشگری روستایی ،جذب منابع مالی مناسب و ساماندهی ، تقویت  و ارتقاء اماکن استیجاری و خصوصی تاکید کرد.
علیزاده در ادامه اذعان  کرد: اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان برای حمایت ملی و استانی در راستای تنظیم سند توسعه شهرستان آمادگی کامل دارد.
وی با بیان اینکه تاکید سیاست کل کشور بر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: صنعت گردشگری یکی از مقوله‌های اجرایی اقتصاد مقاومتی است که باید در این شهرستان رشد پیدا کند.
علیزاده خاطرنشان کرد: رسیدگی به معیشت مردم، افزایش درآمد مردم و ایجاد اشتغال برای آنها از سیاست‌های دولت است که باید از مزیت‌های تاریخی، طبیعی و گردشگری این شهرستان در این راستا بهره‌گیری کنیم.
این مسئول با بیان اینکه شهر فومن با سوابق طولانی زمانی به دلیل پارک و کلوچه‌اش شهرت داشت اما نباید برای همیشه به این دو مورد اکتفا کرد، اظهار داشت: باید برای توسعه و فعالیت‌های گردشگری این شهرستان برنامه‌های خوبی ارائه داده شود.
مومنی‌زاده با بیان اینکه ماسوله مجموعه‌ای از ظرفیت‌های گردشگری است که باید در راستای توسعه آن کارهایی انجام شود، افزود: نوع غذا، پوشش، تولیدات، گیاهان دارویی، شیرینی‌جات و … ماسوله زمینه‌هایی است که نیاز به توسعه دارد.
وی گفت: بخش سردار جنگل این شهرستان با دارا بودن اکوتوریسم و احداث تله کابین، سورتمه و پارک جنگلی توجه مسئولان امر را به این بخش بیش از پیش می‌طلبد.
با بیان اینکه فومن، ماسوله و قلعه رودخان به عنوان مثلثی است که باید در راستای ایجاد تحول گردشگری در شهرستان باشند؛ تصریح کرد: جلسه امروز شروع تحول گردشگری است و این شهرستان از وضعیت کنونی راضی نیست و ۵۰ درصد خلا در این شهرستان احساس می‌شود.
در ادامه مازیار دارایی، عضو کمیسیون گردشگری کشور با بیان اینکه ماسوله دارای دو پژوهشگاه مطالعاتی میراث فرهنگی است، خاطرنشان کرد: این امر نشان از گردشگرپذیری فومن است.
وی با بیان اینکه باید سند جامع گردشگری فومن تدوین شود، اظهار کرد: این سند باید در مدت زمان مشخص انجام و اجرایی شود و از امکانات و پتانسیل‌های سازمان میراث فرهنگی در این شهرستان استفاده گردد.
شورای شهرک ماسوله با بیان اینکه از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی انتظار می‌رود ظرفیت‌های شناخت گردشگری فومن در سطح کشور تبلیغ شود، افزود: از آنت صدا و سیما می‌توان برای شناساندن فرهنگ ماسله به مردم کشور استفاده شود.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139402259