پرونده بیابان لوت تیرماه امسال در استانبول بررسی می شود

مدیرکل  دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي در نشست خبری معاونت میراث فرهنگی که در محل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برگزار شد اظهار داشت: در سال ۹۲ در همه حوزه ها تنها ۴ اثر ثبت شد اما امروز در سال ۹۴ بیش از ۶۰۰ اثر در فهرست میراث ملی ثبت شده و ۱۶۸ اثر نیز تعیین حریم شده اند. حریم برخی از آثار بسیار مهم است ولی تعیین آن کار آسانی نیست. تعیین حریم قنات قصبه، میدان ایالت ارومیه و... از ان جمله اند که طی سال گذشته  صورت گرفت. 
فرهاد نظری  به ثبت میراث طبیعی نیز اشاره کرد و افزود: سال گذشته پرونده بیابان لوت به یونسکو ارسال شد تا تیرماه امسال در شهر استانبول مورد بررسی قرار گیرد. با ثبت این اثر نخستین میراث طبیعی ایران در فهرست جهانی قرار می گیرد. همچنین پرونده چند ملیتی نوروز نیز امسال دارای ۱۲ عضو شده است. کاری که در این رابطه انجام شد، ایجاد نوروزگاه ها در کشور بود که آیین های نوروزی هر منطقه شناسایی شد. این آیین ها  در کتاب «نوروز ملل» و «دو فصلنامه اختصاصی نوروز» منتشر شده است.
مدیرکل  دفتر ثبت آثار و حفظ و احياء ميراث معنوي و طبيعي در ادامه  با اشاره به اقداماتی که این دفتر در سال‌های گذشته و در حوزه ثبت و تعیین حریم داشته است، گفت: موفق شدیم سال گذشته سه پرونده نقالی، هنر قصه‌گویی روایی و نی‌سازی را به عنوان پرونده‌های موقت به یونسکو بفرستیم
وی با اشاره به ثبت دو میدان چوگان، فرح‌آباد و نوروزآباد گفت: پس از صدسال چوگان در آستانه نوروز در نقش جهان برگزار شد.  این میدان براساس برخی مطالعات در ابتدا میدان چوگان بوده است و سپس مسجد و تاسیسات سلطنتی در آن احداث می‌شود.
نظری در خصوص ثبت آثار منقول گفت: آثار منقول ما از سال 1310 به بعد باید به ثبت می‌رسید که البته بین سال‌های 1338 تا 40 یک شمشیر توسط مرحوم استاد نگهبان به ثبت رسید. در سال ۹۲، ۱۰ اثر منقول برای اولین بار در فهرست میراث ملی قرار گرفت و امروز این تعداد به ۵۷ اثر رسیده است./م
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139501222