به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، جلسه توجیهی با هدف استانداردسازی میهمان پذیرها و مراکز پذیرایی بین راهی ها با حضور معاون گردشگری استان، مدیرعامل و کارشناسان استانداردسازی شرکت مهندسان مشاور خانه معمار طوس آریا، مدیر عامل انجمن صنفی تأسیسات اقامتی استان و تعدادی از بهره برداران و مدیران میهمان پذیرها، مراکز پذیرایی بین راهی و دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
معاون گردشگری استان اردبیل با اشاره به استانداردسازی تأسیسات گردشگری در راستای آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت برآنها، گفت: براین اساس چهار واحد گردشگری استان شامل هتل های بوستان، صحت و هتل ارسباران پارس آّباد و میهمان سرای جهانگردی خلخال استانداردسازی شده اند.
قادر تقی زاده با بیان اینکه علاوه بر مراکز فوق، پرونده سه واحد اقامتی از جمله هتل امید و پدرام سرعین و هتل شورابیل اردبیل جهت استانداردسازی به کمیسیون استانداردسازی ارسال شده است، افزود: پرونده استانداردسازی 10 هتل در شهرستان های سرعین، اردبیل، مشگین شهر و پارس آباد و یک میهمان پذیر نیز در مرحله رفع نقص است.
وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای 86 هتل آپارتمان است، به ضرورت تدوین ضوابط استانداردی سازی هتل آپارتمان ها تأکید و بیان کرد: تدوین ضوابط استانداردسازی مجتمع های آبدرمانی که از سوی سازمان مرکزی به این استان محول شده درحال انجام است که پس از تکمیل جهت ابلاغ به تمامی مجتمع های آبدرمانی کشور به سازمان مرکزی ارسال خواهد شد.
تقی زاده با تأکید بر اینکه تأسیسات گردشگری که اقدام به استانداردسازی نکنند ضمن تنزیل درجه آن واحد، با افزایش نرخ آنان نیز موافقت نخواهد شد، اظهار داشت: این تأسیسات برای بالابردن کیفیت خدمات واحدهای خود که به طور قطع در جذب گردشگر داخلی و خارجی تأثیرگذار است باید پیش قدم شوند.
مدیرعامل شرکت مهندسان مشاور خانه معمار طوس آریا نیز ضمن تشریح روند استانداردسازی تأسیسات گردشگری، اظهار داشت: تأسیسات گردشگری در چهار حوزه زیرساخت فنی، ایمنی و بهداشتی، خدمات و تجهیزات و نیروی انسانی و آموزش مورد ارزیابی قرار می گیرند.
علیرضا وفایی حسینی از جمله دلایل اصلی عدم انطباق در استانداردسازی ها به نبود کنترل استانداردها و ضوابط در اکثر نقشه های معماری در زمان ساخت و زمان بهره برداری، عدم اطلاع مدیران و بهره برداران از لزوم اعمال آیتم های استاندارد در بخش های تجهیزاتی، بهداشتی و مهندسی و نبود نظارت و کنترل حین ساخت و بهره گیری از مهندسان و مشاوران غیر متخصص در زمینه طراحی و تجهیز هتل اشاره کرد.
وی برای جلوگیری از بروز این عدم انطباق به الزام سرمایه گذاران به استفاده از شرکت های متخصص در زمینه های فنی مهندسی و تجهیزاتی بهداشتی و ابلاغ مصوبات الزام آور جهت کنترل نقشه های معماری و جدول تجهیزاتی در زمان طراحی و زمان ساخت تأکید کرد.
این مقام مسئول یکی از راهکارهای تسهیل استانداردسازی مراکز پذیرایی بین راهی استان را داشتن تأئیدیه اداره بهداشت این مراکز و تصویب نقشه های بهداشتی آنان عنوان کرد و افزود: داشتن هرگونه تأئیدیه از مراجع بالادست از جمله آتش نشانی، شهرداری و ... لازمه روند استانداردسازی است.
وفایی حسینی با تأکید بر ضرورت پیگیری مراکز پذیرایی بین راهی استان جهت اخذ ستاره بهداشتی واحدها با عنوان \"سیب سلامت\" از سوی مرکز بهداشت استان، افزود: پس از اخذ سیب سلامت، اسامی این واحدها در فهرست سایت های بین المللی درج می شود که این حرکت در شهرهای مشهد و تهران آغاز شده است.
\n
انتهای پیام/