عالی‌قاپو تا مقبره حمدالله مستوفی قزوین، محله توریستی می‌شود

به‌منظور نکوداشت هفته قزوین، جشن محلات با «شعار من محله‌ام را دوست دارم» دیروز 15 شهریور 96 با حضور مدیر‌کل میراث‌فرهنگی استان قزوین، مردم و گردشگران در محله تاریخی بلاغی برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در این مراسم محمد‌علی حضرتی‌ها مدیر‌کل میراث‌فرهنگی استان قزوین با نگاهی به تاریخچه محله بلاغی گفت: «نام قدیم محله بلاغی محله پنبه ریسه بوده که با پیشینه تاریخی 1200 سال یکی از کهن‌ترین محلات قزوین به‌شمار می‌رود و نام آن در کتیبه گچ‌بری کوفی مسجد جامع عتیق آورده شده و هنوز پس از گذشت هزاران سال به همین نام شناخته می‌شود.»

او با برشمردن آثار تاریخی ارزشمند موجود در محله بلاغی گفت: «محله بلاغی که از شرق دولتخانه صفوی آغاز و تا آرامگاه حمدالله مستوفی و بقعه متبرکه امامزاده آمنه خاتون ادامه پیدا می‌کند، آثارتاریخی منحصر‌به‌فردی همچون مسجد مدرسه حیدریه اثر تاریخی متعلق به دوره سلجوقی که محراب گچ‌بری نفیس آن شهرت جهانی دارد و حمام تاریخی بلاغی اثر 400 ساله که محل اجتماع مردم محله بلاغی بوده را در خود جای داده که شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی ورودی به شهر قزوین تمایل به دیدن این آثار دارند و وظیفه همه ما حفاظت از این مجموعه ارزشمند تاریخی است.»

حضرتی‌ها تصریح کرد: «علاوه بر آثار تاریخی، محله بلاغی انسانهای بزرگی را در خود پرورش داده و در شکل‌گیری شهر قزوین نقش مهمی داشته است، به طوری که بسیاری از بزرگان شهر قزوین همچون آقا سید‌رحیم سیاهپوش روحانی روشن، مردمدار و خوش‌اخلاق و مدیر روزنامه نجات قزوین، شهید ابراهیم مقبل، شهید یدالله فتاحی موذن مسجد بلاغی، کوچک آقا بزرگ‌زاده و ... از این محل برخاسته‌اند.»

محله بلاغی محله رفاقت است

او از محله بلاغی با عنوان محله رفاقت یاد کرد و افزود: «مردم این محل در نهایت رفاقت و صمیمت در کنار هم می‌زیسته‌اند و اختلاف مذهب و آیین و اختلافات طبقاتی هیچگاه مانع از این رفاقت‌های شیرین نبوده‌است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به متوقف شدن پروژه انصاری شرقی و جلوگیری از تخریب آثار تاریخی محله بلاغی خاطرنشان کرد: «خوشبختانه طرح خیابان انصاری شرقی که با اجرای آن حمام تاریخی و همچنین بنای مسجد و مدرسه حیدریه در معرض تخریب قرار داشت، با تصمیم شورای عالی معماری و شهرسازی کشور منتفی و این گذر تاریخی از عالی‌قاپو تا مقبره حمدالله مستوفی به‌عنوان یک محله توریستی سنگفرش و احیا خواهد شد و بناهایی که برای اجرای این طرح خریداری و تخریب شدند با الگوی معماری سنتی قزوین بازسازی و به مراکز عرضه سوغات و پذیرایی تبدیل می‌شوند.»

این مقام مسئول در پایان یادآور شد: «ساکنان و اهالی محله تاریخی بلاغی با استقامت در برابر اجرای طرح غیر‌انسانی انصاری شرقی به این فرضیه که ”شهر برای انسانهاست نه برای ماشین“ عینیت بخشیدند و شعار ”من محله‌ام را دوست دارم“ در حقیقت مصداق ایستادگی این افراد برای جلوگیری از تخریب و حفظ هویت تاریخی شهر قزوین است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396061613