بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، فصلنامه مردم و فرهنگ نشریه تخصصی و پژوهشی پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری است که مقالات علمی و تحقیقی مربوط به بررسی مردمشناختی میراثفرهنگی ایران را منتشر میکند.
چیستی شبیهخوانی، پژوهشی در آرامگاه تاریخی موسوم به حاجی بکتاش در منطقه شینه قلایی لرستان، گردگشری روستایی و جذب گردشگر به مثابه رکن مهم توسعه پایدار، رویکرد مردمشناختی، تغییر آبوهوا: تهدید صلح و امنیت، کارکردهای گیاه مردمنگاری در جامعه عشایری ایران، تأملی زبانشناختی در چیستی گویههای مردمی، حق به شهر و فضای عمومی شهری، تحلیلی بر دگرگونی تاریخی از ایلی بودن به قومی شدن در قشقایی، بازنمایی اقوام کرد در سینمای داستانی ایران : مطالعهای در نشانهشناسی فرهنگی و... برخی از مقالاتی است که این شمارهها از فصلنامه مردم و فرهنگ منتشر شده است.
در مقاله «بازنمایی اقوام کرد در سینمای داستانی ایران: مطالعه در نشانهشناسی فرهنگی» میخوانیم:
«اقوام مختلف ایرانی از نخستین سالهای ظهور صنعت فیلمسازی در سینمای داستانی ایران حضور داشتهاند، با این حال به نظر میرسد که تاکنون مطالعه نظاممندی در مورد چگونگی بازتاب فرهنگ و زبان آنها در سینمای ایران وجود نداشته است.
این پژوهش با تمرکز بر فیلمهای داستانی شاخص سینمای ایران که به آیین، رسوم و فرهنگهای اقوام کرد میپردازند تلاش میکند تا بازنمایی و تصویرسازی فرهنگ کردها را در این آثار ریشهیابی کند.
همچنین در این مقاله آیینها، گویشها، شخصیتها، اماکن خاص، رخدادها و پدیدههای موجود در این فیلمها با واقعیت خارجی آنها تطبیق داده میشود و تأثیر بازنمایی آن مورد ارزیابی قرار میگیرد تا مشخص شود که تا چه خد این آثار در بازنمایی واقعی فرهنگ این گروه مهم از ایرانیان موفق بوده است.»
این فصلنامه آماده است تا مقالاتی که بر پایه پژوهشهای عمیق مردمشناختی و میان رشتهای در زمینه میراثفرهنگی شامل مردمشناسی دین، مطالعات آیین، مردمشناسی کاربردی، مردمشناسی زیستمحیطی، مطالعات آیین، ایرانشناسی و اسطورهشناسی توسط محققان، مردمشناسان و دانشپژوهان کشور نوشته شده است را منتشر کند.
مقالاتی که برای این فصلنامه ارسال میشود در زمینههای گوناگون رشته مردمشناسی و حوزههای میران رشتهای مرتبط با آن از سوی داوران بررسی شده و پس از تأیید منتشر خواهند شد.
انتهای پیام/