سراسر ایران باید ثبت جهانی شود/ پرونده «هگمتانه» ۳ هزار سال تاریخ را روایت کرد/ ثبت‌جهانی رابطه مستقیمی با توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال دارد

معاون میراث‌فرهنگی کشور در حاشیه بازدید از محوطه باستانی هگمتانه، ضمن تبریک ثبت‌جهانی هگمتانه گفت: استدلال ما در پرونده هگمتانه این بود که تاریخ سه هزار ساله نخستین پایتخت ایران را روایت می‌کنیم.

به گزارش میراث‌آریا، علی دارابی صبح پنجشنبه در حاشیه بازدید از محوطه باستانی هگمتانه، ضمن تبریک ثبت جهانی هگمتانه اظهار کرد: استدلال ما در پرونده هگمتانه این بود که تاریخ سه هزار ساله نخستین پایتخت ایران را روایت می‌کنیم.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به اینکه هگمتانه یک نشانه بزرگ از گردهمایی اقوام مختلف است که وحدت و اتحاد ملی را روایت می‌کند، افزود: در این محوطه علاوه بر زیست و زندگی شهری که در آن زمان وجود داشته شاخصه‌های معماری و شهرسازی و زیست نیاکان ما نیز وجود دارد.

دارابی ثبت جهانی هگمتانه را آغاز کار دانست و اظهار کرد: ثبت جهانی سبب می‌شود داشته‌ها و گنجینه‌ها در عرصه‌های مختلف یک ملت به دنیا معرفی شود.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی با بیان اینکه ثبت جهانی باعث می‌شود آوازه هگمتانه از مرزهای ایران فراتر رود، یادآور شد: هگمتانه متعلق به آحاد بشری است و ما یک مسئولیت جهانی برای حفظ، صیانت و معرفی این اثر پیدا کرده‌ایم.

او عنوان کرد: ثبت جهانی هگمتانه با توسعه گردشگری، ایجاد اشتغال و معرفی فرهنگ و تمدن ایران رابطه مستقیم دارد و این مهم از دستاوردهای ثبت جهانی است.

دارابی با تاکید بر اینکه برنامه‌هایی که به عنوان پیوست ثبت جهانی آمده باید در استان و وزارتخانه پیگیری شود، گفت: این کار فراتر از کاری است که یک دستگاه و وزارتخانه انجام دهد و یک نهضت بزرگ مردمی، خیرین، نیکوکاران و دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد که اثر را حفظ کنیم و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهیم.

دارابی با اشاره به اینکه کاوش‌های هگمتانه طبق نظرات کارشناسی ادامه پیدا می‌کند، اظهار کرد: نفس ثبت جهانی معرفی ارزش‌های یک ملت به جامعه جهانی است، با سفیر هندوستان در ایران ملاقاتی داشتیم او معتقد بود نه تنها هگمتانه ارزش ثبت جهانی دارد بلکه کل ایران باید ثبت جهانی شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403051800937
دبیر مدیر سیستم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha