علی دارابی در یادداشتی نوشت: مدرس که بود؟ مجتهد و فقیه پارسا و ساده زیست، سابقه ۴ دوره نمایندگی مجلس شورای ملی، از مخالفان سر سخت رضا شاه، پادشاه دیکتاتور و مستبد وقت بود. مدرس از روحانیون حامی مشروطه بود.
امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی مدرس را الگوی نمایندگی مجلس میدانست چرا که دارای ویژگیهای زیر بود؛
شجاع، دارای استقلال رای، مخالف دیکتاتوری و استبداد، طرفدارحاکمیت قانون، مدافع تمامیت ارضی کشور و مخالف سلطه بیگانه بود.
تکریم و تجلیل از مقام مدرس نکوداشت و ترویج و بازخوانی فضایل وخصایل حمیده او برای عصر امروز روحانیت و نمایندگان مجلس است.
مجلس شورای اسلامی کانون و مرکز قانونگذاری کشوراست. فصل ششم قانون اساسی ٣٧ اصل از ۶۲ تا٩٩ را به ساختار و صلاحیت های مجلس اختصاص داده است.
چکیده و عصاره اختیارات مجلس در دو حوزه اساسی قانونگذاری و نظارت است. دو امر راهبردی و کلیدی که اگر هر دو مورد به درستی، کامل و جامع عملی شود نتیجه آن حاکمیت قانون و نظم و انضباط اجتماعی، همراه با شفافیت، پاسخگویی، مبارزه با فساد، کارآمدی، مشارکت جویی گسترده مردم را بدنبال خواهد داشت و این یعنی حکمرانی مطلوب.
در کتاب آینده پژوهی انقلاب اسلامی؛ بیم.ها و امیدها از انتشارات موسسه امیرکبیر به تفصیل درباره بازنگری و اصلاح قانون اساسی، نظام دو مجلسی، آسیب شناسی نظام قانونگذاری در کشور که در حال حاضر بیش از ده شورا، ستاد و… برخلاف قانون اساسی در کار مجلس شورای اسلامی و امر قانونگذاری دخالت می کنند نوشتهام.
روز مجلس و نام و راه مدرس گرامی باد.
انتهای پیام/
نظر شما