بهگزارش میراثآریا، بهادر نوروزی بلداجی روز جمعه یکم فروردینماه ۱۴۰۴ با اعلام این خبر گفت: گز بلداجی همواره یکی از شیرینیهای سنتی اصلی در سفره هفت سید خانوارهای چهارمحال و بختیاری است.
مدیر اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجن افزود: گز یکی از مهمترین خوراکیها و تنقلات و فرآوردههای سنتی ایران از دوره قاجار تاکنون است.
نوروزی تصریح کرد: گز معنای بسیاری دارد که مشهورترین آن نام درختچهای است که در حدود ۳۰ گونه از آن تاکنون شناخته شده و گزانگبین معروفترین گونه این درختچه است و در مناطق کویری و در برخی مناطق چهارمحال و بختیاری از جمله شهر بلداجی شهرستان بروجن رشد میکند.
او با اشاره به استفاده از عصاره درخت انگبین برای تولید گز یادآور شد: این شرینی از قدیم با استفاده از مواد اولیه طبیعی و با وسایل و روشهای سنتی تولید میشد اما امروزه صادرات این محصول به خارج کشور منجر به در نظر گرفتن استانداردهایی برای تولید آن شده است.
مدیر اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجن اضافه کرد: گز از طریق مخلوط کردن شکر، گزانگبین، سفیده تخممرغ و مغز پسته و بادام در دهه ۲۰ هجری شمسی تولید شد.
او گفت: از آن زمان تاکنون یکی از مناطقی که توانسته نام و شُهرت ویژهای در تولید گز پیدا کند و بسیاری از بازارهای داخلی و حتی خارجی را بهدست آورد، گز بلداجی چهارمحال و بختیاری در شهرستان بروجن است.
نوروزی تأکید کرد: هماکنون ۱۲۰ کارگاه مجوز فعالیت تولید گز در بلداجی را دارند که از این تعداد ۹۰ کارگاه کوچک و بزرگ مشغول به فعالیت هستند.
مدیر اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجنافزود: گز بلداجی یکی از مهمترین عوامل شناخت و معرفی این شهر بین مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میرود.
نوروزی تصریح کرد: مسافران و گردشگران میتوانند در نوروز ۱۴۰۴ با سفر به بلداجی علاوه بر چشیدن شیرینی گز از جاذبههای گردشگری بلداجی مانند تالاب بینالمللی چغاخور و جاذبههای گردشگری شهرستان بروجن مانند تالاب بینالمللی گندمان، تفرجگاه سیاسرد، موزه شهر، پل مصلی و سایر جاذبههای این شهرستان بازدید کنند.
انتهای پیام/
نظر شما