بهگزارش میراثآریا، جواد اسفندیاری، روز یکشنبه ۳۱ فروردینماه در نشست تخصصی خطرپذیری زلزله و توانمندسازی بناهای تاریخی که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی در ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: در حدود ۳۰ سال گذشته مجموعا سه زلزله بزرگ در کشور رخ داده که شامل زلزلههای منجیل و رودبار، بم و ازگله کرمانشاه هستند.
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه افزود: در زلزله منجیل و رودبار به بزرگی ۷.۴ ریشتر جمعا ۳۷ هزار نفر کشته شدند، در زلزله بم در سال ۱۳۸۲ با بزرگی ۶.۶ ریشتر تعداد کشتهها به ۲۶ هزار نفر رسید و در آخرین زلزله بزرگ که در سال ۱۳۹۶ در ازگله کرمانشاه با بزرگی ۷.۳ ریشتر رخ داد، کمتر از هزار نفر کشته شدند.
او ادامه داد: این کاهش میزان جان باختگان در حدود ۳۰ سال گذشته نشانهای از افزایش کیفیت ساخت و سازهاست که نظام مهندسی در آن نقش داشته است. با این وجود متاسفانه خدمات نظام مهندسی در کشور نادیده گرفته میشود.
اسفندیاری گفت: اعضای سازمان نظام مهندسی در برابر نظارت بر کیفیت بنا تا ۱۰ سال مسئولیت دارند و پس از زلزله بزرگ سال ۱۳۹۶ حدود پنج هزار پرونده در شورای انتظامی نظام مهندسی استان به خاطر آسیبهایی که برخی ساختمانها دیده بودند، تشکیل شد.
او در بخش دیگری از سخنانش به رشد ساخت و سازها در بافت فرسوده شهر اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه گاها برخی از ساختمانهای جدیدی که احداث میشوند، ممکن است آسیبهایی را به بافت تاریخی بنای همجوار خود وارد کنند، لازم است کارگروهی متشکل از سازمان نظام مهندسی، شهرداری و میراث فرهنگی کرمانشاه برای پیشگیری از چنین آسیبهایی تشکیل شود.
در این نشست همچنین محمدرضا رشیدی از کارشناسان میراثفرهنگی استان نیز اظهار کرد: شرایط آب و هوایی کرمانشاه بگونهای است که نوع ساخت بناهای تاریخی در شهری مانند سنقر با شهری مانند قصرشیرین تنها به فاصله حدود سه ساعت از هم بسیار متفاوت است.
کارشناس میراثفرهنگی استان کرمانشاه ادامه داد: در منطقه اورامانات نیز به خاطر شرایط جغرافیایی خاصی که دارد، این نوع ساخت بناها بسیار متفاوتتر است.
او گفت: کرمانشاه استانی است که از همه دورههای تاریخی در آن آثار ارزشمند وجود دارد و بیشترین آثار مربوط به دوره پارینه سنگی در کشور مربوط به کرمانشاه است.
رشیدی تاکید کرد: آثار تاریخی امانتی از گذشتگان است و اگر میخواهیم از بناهای تاریخی محافظت کنیم، باید در برنامههای مرمتی خود روی معماری بومی، شناخت دقیق و عمیق از بنا تاکید داشته باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما