به گزارش میراث آریا، محمد ابراهیم زارعی در نشست با اصحاب رسانه که امروز در پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شد، با بیان این که باستان شناسی شهری را در پژوهشگاه توسعه خواهیم داد، گفت: این مقوله بسیار تخصصی و قبال توجه است و با باستان شناسی در شهر نیز تفاوتهای قبال توجهی دارد و درصدد تقویت جدی این مقوله در پژوهشگاه هستیم.
او با بیان این که همواره رسانه بسیار نقش آفرین بوده و بیتعارف و بیپرده به بیان حقایق پرداخته است، ابراز کرد: اصحاب رسانه میتوانند در کمک به شناخت میراث فرهنگی و حساس کردن مردم نسبت به حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی نقش آفرینی کنند و انتظار ما همراهی در این نقش بسیار موثر است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: در این سالها اهالی رسانه تبدیل به متخصصانی در زمینه کاری خود شده و این مهم، برای همه ما قوت قلب است.
او با بیان این که این پژوهشگاه از مهمترین پژوهشگاههای کشور است، تصریح کرد: نیروهای مرتبط توسط پژوهشگاه به صورت تخصصی فعالیت میکنند و وظایفی که در این پژوهشکدهها انجام میشود وظیفه حاکمیت در قبال میراث فرهنگی است.
زارعی با بیان این که در یک دهه گذشته در قبال پژوهشگاه نامهربانی شده و این اقدامات پژوهشگاه را تضعیف کرده است، گفت: پژوهشگاه، مهمترین مرکز پژوهشی میراث کشور است که تقویت آن، برای حفظ وحدت ایران و سربلندی ایران موثر خواهد بود و تقویت این حوزه میتواند ناگفتهها و نانوشتهها و مدارک و اسناد مدفون را با باستان شناسی به استحضار مردم و اصحاب رسانه و همچنین متخصصان این حوزه برساند.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که کمکهای مطالعاتی و پژوهشی به وزارتخانه از مهمترین وظایف وزارت خانه است، اظهار کرد: یکی از اهدافی که در این دوره مدیریتی در نظر گرفته شده، ارتقای جایگاه پژوهشگاه به جایگاه واقعی و اصلی خود در نظام علمی و مدیریت کشور است و به عنوان یک متخصص حوزه میراث فرهنگی توانستیم در این دوره از حمایتهای وزارت میراث فرهنگی به خصوص با پشتیبانی شخص وزیر برخوردار شویم که همین زمینه انتظار ما را از وزارت خانه و حمایتهای بیشتر بالا برده است.
او با اشاره به اینکه اصحاب رسانه همیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور باشند، تصریح کرد: در حوزه میراث طبیعی و میراث و گردشگری نیز که جزو گروههای پژوهشی این وزارت خانه است نیز اصحاب رسانه میتوانند یاری رسان و همراه ما باشند.
زارعی با بیان این که میراث طبیعی ما ثروت طبیعی ماست، گفت: باید در جهت حفظ این میراث بکوشیم چرا که در بستر محیط زیست و میراث طبیعی ما فرهنگ غنی ایران زمین نیز شکل گرفته است.
او با اشاره به سفر اخیر خود به ایلام خاطرنشان کرد: هفته پیش در سفر به ایلام محوطه پیش از تاریخی با ضخامت هشت متر و بدون سفال را پیدا کردیم که گویای این است که حدود هزاره دهم در سرزمین ما چه اتفاقاتی افتاده است.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که یکی از برنامههای ما اولویت رسیدگی به اقدامات پژوهشی است، گفت: باستان شناسی در حوزه شمال دریای مکران از اولویتهای پژوهشی ماست و در حوزه باستانشناسی و بررسیهای باستان شناسی محدوده شمال خلیج فارس و دریای مکران را ادامه میدهیم.
او با بیان این که ارتباط با مراکز ایران شناسی که در برخی از کشورها برقرار بوده را مجددا با احساس همکاریهای بینالمللی افزایش خواهیم داد، تصریح کرد: برخی از تجربههای ما در گذشته نشان میدهد که برخی از کشورها علاقمند به این حوزه هستند و چنین ظرفیتهایی را میتوانیم در حوزه ارتباطات بینالمللی و همکاریهای مشترک داشته باشیم.
زارعی با تاکید براینکه ۲۳ مورد کاوش در سراسر کشور در جریان است، بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون همکاران پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند و در بخشهای هم با دانشگاهها همکاری میکنیم.
انتهای پیام/
نظر شما