بازدید مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی از موزه شهید رئوفی‌فرد/ روایت تاثیرگذار زندگی خلبان ایثارگر در یک موزه محله

در هفته میراث فرهنگی و همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از موزه محله‌ای شهید امیر خلبان محمدحسین رئوفی‌فرد بازدید کرد و با زندگی، مقاومت و رشادت‌های این شهید بزرگوار و مادر فداکار ایشان بیشتر آشنا شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، سیداحمد برآبادی، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۴۰۴ در این بازدید اظهار کرد: تصور اولیه من این بود که این موزه که در فضای مسکونی دایر شده، از نظر شکل و ساختار علمی و تخصصی در حد سایر موزه‌ها نباشد، اما برخلاف انتظار، شاهد چیدمانی بسیار دقیق، طراحی هوشمندانه و استفاده حداکثری از فضای محدود بودیم که داستان زندگی شهید را از ولادت تا شهادت، همراه با معرفی مادر شهید و هدایا، به زیبایی و تاثیرگذاری روایت می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: نکته برجسته و قابل توجه این موزه، روایت‌گری فوق‌العاده‌ای این موزه است که به نظر من روایت‌گری از نمایش اشیا مهم‌تر است. این روایت‌گری علمی، درست و بسیار تاثیرگذار است و تاکنون در هیچ موزه غیرتخصصی چنین روایت‌گری ندیده‌ام.

او همچنین درباره استقبال بالای بازدیدکنندگان گفت: این حجم از بازدید مردم از این موزه نشان‌دهنده اهمیت موضوع و همچنین روح بزرگ شهید و مادر عزیزشان است که منش و شیوه زندگی ایشان همچنان در جامعه جاری و ساری است.

برآبادی تاکید کرد که این موزه به زودی در سایت و فضای معرفی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی قرار خواهد گرفت و حفظ و معرفی چنین ارزش‌هایی جزو وظایف اصلی این اداره‌کل است.

موزه شهید رئوفی‌فرد به همت خانواده ایشان و در محل منزل شخصی این شهید والامقام برپا شده است و شامل مدال‌ها، درجه‌ها، لباس‌ها و لوازم شخصی ایشان است.

شهید امیر خلبان محمدحسین رئوفی‌فرد مهرماه ۱۳۳۴ متولد شد. پس از اتمام دوران تحصیل، در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکده افسری هوانیروز شد و با کسب بهترین درجات به جمع خلبانان برجسته هوانیروز پیوست.

در دوران حکومت نظامی رژیم پهلوی، او از خلبانانی بود که قرار بود چهار شهر بزرگ ایران را بمباران کنند اما به شکل شبانه فرار کرد و به آغوش خانواده بازگشت. در پی این اقدام، توسط رژیم ستمشاهی غیابی به اعدام محکوم شد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به فرمان امام خمینی (ره) دوباره به ارتش بازگشت.

این خلبان شجاع پس از انقلاب داوطلبانه در مأموریت‌های متعددی در مناطق مختلف کردستان شرکت کرد. در غائله کردستان و در زمان عزیمت به بانه و سردشت در ۱۰ اسفند ۱۳۵۸، در حالی که با بالگرد کبری پیشاپیش سه بالگرد دیگر در پرواز بود، هدف حمله گروهک‌های مسلح قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1404030300160
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha