هم‌افزایی روستاهای جهانی و هدف گردشگری/ چنشت میهمان اصفهک شد

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: به‌مناسبت هفته گردشگری، دهیار، رئیس شورای اسلامی و جمعی از سرمایه‌گذاران بخش اقامتی روستای هدف گردشگری چنشت، مهمان روستای جهانی اصفهک شدند.

به‌گزارش میراث‌آریا، محمد عرب بیان کرد این دیدار که در فضایی صمیمانه و همراه با استقبال مردمان خونگرم کویر شکل گرفت، نقطه‌ای تازه در تعامل و تبادل تجربه میان دو روستای شاخص خراسان جنوبی بود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: میهمانان سرزمین رنگ‌ها در جریان این بازدید، از اقامتگاه‌های بوم‌گردی، بافت تاریخی روستا، فروشگاه‌های صنایع‌دستی و سوغات محلی و همچنین طاق جدیدالاحداث و منحصر به‌فرد اصفهک دیدن کردند و از نزدیک با جلوه‌های فرهنگی و اقتصادی این روستای جهانی آشنا شدند.

او ادامه داد: بخش مهم این برنامه به نشست‌های آموزشی و کارگاهی اختصاص یافت؛ جایی که دهیار و فعالان اصفهک، درباره‌ی مسیر جهانی شدن روستا، تشکیل شرکت تعاونی، فنون بازاریابی و تبلیغات و به‌ویژه نقش‌آفرینی بانوان در اقتصاد و فرهنگ روستا به گفت‌وگو نشستند. این نشست‌ها فرصتی فراهم آورد تا تجارب ارزشمند اصفهک در زمینه مشارکت مردمی، حضور پررنگ بانوان و کودکان و ایجاد زنجیره ارزش در گردشگری به اشتراک گذاشته شود.

عرب گفت: از دیگر بخش‌های این بازدید، حضور در کارگاه آموزشی آیین سنتی «چولی قیزک» یا همان باران‌خواهی بود که به مناسبت هفته گردشگری در اصفهک برگزار شد. در این کارگاه، گردشگری کودک و دست‌ساخته‌های خلاقانه کودکان روستا به نمایش گذاشته شد؛ بخشی از فرآیند ارزیابی جهانی شدن که اهمیت توجه به نسل آینده و آموزش از کودکی را برجسته می‌سازد.

این دیدار، فراتر از یک بازدید معمول، تجلی همدلی و هم‌افزایی دو روستا بود؛ چنشت با مردمان رنگین‌پوش و اصفهک با مردمان کویرنشین، هر دو ثابت کردند که پایداری در گردشگری بدون مشارکت زنان، کودکان و پیوند اجتماعی ممکن نیست.

انتهای پیام/

کد خبر 1404071301388
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha