تماشای «جمهوری در اتوبوس» و «راز شکست فاتحان» در جشنواره ۴۴ تئاتر فجر

۱۵ اثر از جمله «جمهوری در اتوبوس»، «یک تن»، «راز شکست فاتحان» و «چهل تیکه» از حکایات حکیم در بخش‌های صحنه‌ای، فجرپلاس و خیابانی چهارمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر میزبان مخاطبان هستند.

به گزارش میراث آریا، ۱۵ اثر یکشنبه پنجم بهمن ماه در چهارمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر در بخش‌های صحنه‌ای، فجرپلاس و خیابانی به روی صحنه می‌رود، مجموعه‌های تئاتر شهر، تماشاخانه ایرانشهر و حوزه هنری میزبان بخش صحنه‌ای، تماشاخانه‌های صحنه آبی، نوفل لوشاتو و همای سعادت میزبان بخش فجرپلاس و پهنه فرهنگی هنری رودکی (مقابل تالار وحدت) میزبان بخش خیابانی این جشنواره هستند.

اجرای ۴ اثر در مجموعه تئاتر شهر

مجموعه تئاتر شهر یکشنبه پنجم بهمن ماه در چهارمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر میزبان چهار اثر نمایشی است. نمایش «اسب‌های طاعون» از قزوین به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی میثم ملازینل برگزیده جشنواره تئاتر استان و در بخش "مسابقه ایران" سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ به مدت زمان ۶۰ دقیقه در تالار چهارسو مجموعه تئاتر به روی صحنه می‌رود.

نمایش «اسب‌های طاعون» روایتگر شهری است که در هجوم طاعون، مرز میان مرگ، ترس و فروپاشی اخلاقی را تجربه می‌کند. در این فضای بحرانی، اسب‌ها به‌ عنوان نمادهایی شاعرانه و رازآلود ظاهر می‌شوند و انسان را با وجدان، تقدیر و انتخاب‌هایش روبه‌رو می‌سازند. اثر با زبانی استعاری و اپیزودیک، تصویری از انسان معاصر در مواجهه با فاجعه، تنهایی و امید ترسیم می‌کند.

نمایش‌های «جمهوری در اتوبوس» از تهران به نویسندگی و کارگردانی یاسین رضوانی در بخش «ایران من» سانس‌های ۱۷ و ۱۹ به مدت زمان ۵۰ دقیقه در تالار سایه و «۲۴ دقیقه و ۳۳ ثانیه» از تهران به نویسندگی و کارگردانی رضا غیور در بخش دیگرگونه‌ها سانس‌های ۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ به مدت زمان ۲۴ دقیقه در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه می‌روند.

کارگاه نمایش این مجموعه نیز همچون روز گذشته ساعت ۱۷ به مدت زمان ۴۰ دقیقه میزبان نمایش «خشم قلمبه» از تهران به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر در بخش میهمان چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر است.

۲ نمایش در سنگلج و تالار حافظ

نمایش‌های «همای» از تهران به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم رهگذر در بخش «ایران من» ساعت ۱۷ به مدت زمان ۷۵ دقیقه در تماشاخانه سنگلج و «گویاگویا گوی‌هایش را گم کرده» از تنکابن به نویسندگی و کارگردانی فریبرز رسولی‌زاده در بخش دیگرگونه‌ها سانس‌های ۱۶ و ۱۹ به مدت زمان ۱۳۰ دقیقه در تالار حافظ به روی صحنه می‌روند.

یک اثر در تماشاخانه ایرانشهر

نمایش «یک تن» از اصفهان به نویسندگی، طراحی و کارگردانی احسان جانمی برگزیده جشنواره تئاتر استان و در بخش «مسابقه ایران» سانس‌های ۱۸ و ۲۰:۳۰ به مدت زمان ۵۰ دقیقه در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا می‌شود.

رسول هنرمند، مائده وحید، الهام رضایی، رزیتا کروندی، عباس فخری، رضا توکلی، فاطمه الماسی، احمدرضا ظهرابی‌نژاد، متین روشنک، پدرام زرین نقش، عاطفه شیروانی، سارینا علی اصغری، ساقی جعفرزاده، پریناز صمدزاده، ستایش شاکری، محمدحسین نظریان، ستایش جهانبخشی، نیایش بخشی، مطهره جودکی، النا پود، نهال انصاری، کیان جانمی و کارین جانمی بازیگران این نمایش هستند.

اجرای یک اثر ویژه بانوان در حوزه هنری

نمایش «برای هانا» ویژه بانوان به نویسندگی و کارگردانی مریم ‌شعبانی و تهیه‌کنندگی امیرحسین ‌شفیعی در بخش «ایران من» ساعت ۱۸:۳۰ به مدت زمان ۹۰ دقیقه در تالار اندیشه حوزه هنری اجرا می‌شود. شیوا ‌خسرومهر، مرجان ‌آقانوری، آرام یوسفی‌نیا، فائزه سودانی، فاطمه ‌مرادی، ریحانه ‌رؤیت و عطیه ‌عبدی ‌مطلق بازیگران این نمایش هستند.

در خلاصه «برای هانا» آمده است: «هِدیل دختری است از سواحل دریای مدیترانه که در دل جنگ‌های پی در پی، حیران مرگ و زندگی مانده. روح هِدیل در عالمی فرازمینی با زنانی از سرزمین‌های خاورمیانه روبه‌رو می‌شود و زندگی شجاعانه و قدرتمندانه‌ آن زنان، مسیر زندگی هِدیل و دخترش را به طرز عجیبی تغییر می‌دهد. روایت حماسی هِدیل و دخترش هانا، در میان جریان سیال حرکت (پرفرمنس)، موسیقی، واژه و آواز اتفاق می‌افتد.»

۳ اثر در بخش فجر پلاس

بخش «فجر پلاس» چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر نیز میزبان سه اثر است؛ نمایش‌های «شنبه ساعت ۱۰:۱۰» به نویسندگی و کارگردانی الهه موچانی ساعت ۱۹ به مدت زمان ۶۵ دقیقه در تماشاخانه صحنه آبی، «راز شکست فاتحان» به نویسندگی اکبر یادگاری و کارگردانی نوید خدام عباسی ساعت ۱۵ به مدت زمان ۶۰ دقیقه در تماشاخانه نوفل لوشاتو و «لنگه کفش‌های سیندرلا» به نویسندگی و کارگردانی فرهاد اسماعیلی سانس‌های ۱۷ و ۱۹ به مدت زمان ۶۵ دقیقه در تماشاخانه همای سعادت اجرا می‌شوند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت نمایش‌های چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر می‌توانند به سایت گیشه تئاتر اینجا مراجعه کنند.

۴ اثر در بخش خیابانی

همچنین پهنه فرهنگی هنری رودکی (مقابل تالار وحدت) در چهارمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر میزبان چهار نمایش‌ خیابانی از شهرهای دهلران، فلاورجان، کرمان و لاهیجان به مدیریت مریم کاظمی است.

در این بخش نمایش‌های «چهل تیکه از حکایات حکیم» از دهلران به نویسندگی حیدر رضائی و مالک آبسالان و کارگردانی مالک آبسالان ساعت ۱۴:۳۰ به مدت زمان ۳۰ دقیقه، «کوران» از فلاورجان به نویسندگی سیدمحسن موسوی و کارگردانی علیرضا شمسی ساعت ۱۵ به مدت زمان ۳۰ دقیقه، «خرمگس معرکه» از کرمان به نویسندگی حسام ایرانمنش و کارگردانی محمدعلی زاهدیان ساعت ۱۵:۳۰ به مدت زمان ۲۵ دقیقه و «هیچ پلاس» از لاهیجان به نویسندگی سعید خیراللهی و کارگردانی امیر امینی ساعت ۱۶ به مدت زمان ۴۰ دقیقه اجرا می‌شوند.

چهل‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری سیدوحید فخرموسوی ۲۷ دی‌ ماه با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و هنری در تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان افتتاح شد. در این آیین برگزیدگان بخش‌های مسابقه عکس، پوستر، پژوهش، نمایشنامه‌نویسی و رادیوتئاتر معرفی و تجلیل شدند.

چهل‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دوم تا ۱۱ بهمن ماه در تهران برگزار می‌شود و اختتامیه این رویداد ۱۲ بهمن ماه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404110500157
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha