آموزش ۵۰۰ دانش‌آموز شیرازی در رویداد «میراث‌بانان آینده»؛ گامی نو برای نهادینه‌سازی فرهنگ حفاظت از میراث تاریخ

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی شیراز از برگزاری رویداد سه‌روزه «میراث‌بانان آینده» با حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در اماکن تاریخی شیراز خبر داد و این طرح را گامی مؤثر در ارتقای سواد میراثی و تقویت حس تعلق نسل جدید به هویت ملی و صیانت از آثار تاریخی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگارمیراث آریا، هاجر عسکری از برگزاری رویداد آموزشی میراث‌بانان آینده با حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز شیرازی در اماکن تاریخی این شهر خبر داد و این طرح را گامی مؤثر در مسیر نهادینه‌سازی فرهنگ حفاظت از میراث تاریخی در میان نسل جدید دانست.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی شیراز ا اشاره به اهمیت آموزش‌های هویتی در سنین پایه اظهار داشت: پیوند کودکان و نوجوانان با ریشه‌های تمدنی ایران، ضرورتی انکارناپذیر است و اگر این ارتباط به‌درستی شکل گیرد، در آینده شاهد شهروندانی خواهیم بود که خود را در قبال صیانت از داشته‌های تاریخی و فرهنگی مسئول می‌دانند. به گفته وی، ارتقای «سواد میراثی» دانش‌آموزان، مهم‌ترین هدف این رویداد سه‌روزه بوده است.

این برنامه از سوم تا پنجم اسفندماه با حضور دانش‌آموزانی از مدارس مختلف در سطح شیراز برگزار شد. شرکت‌کنندگان در قالب بازدیدهای میدانی، نشست‌های روایت‌گری و برنامه‌های تعاملی، با مفاهیم میراث‌فرهنگی، هویت ملی و ضرورت حفاظت پیشگیرانه از آثار تاریخی آشنا شدند.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی شیراز با بیان اینکه آموزش صرفاً به ارائه مطالب تئوریک محدود نبوده است، افزود: تلاش کردیم تجربه‌ای ملموس و الهام‌بخش برای دانش‌آموزان رقم بزنیم تا آنان درک عمیق‌تری از ارزش بناهای تاریخی و نقش خود در نگهداری از این سرمایه‌های ملی پیدا کنند.

عسکری همچنین از رونمایی سرود اختصاصی «ایران و شیراز» به‌عنوان یکی از بخش‌های شاخص این رویداد یاد کرد و گفت: اجرای این سرود توسط دانش‌آموزان، جلوه‌ای از تقویت حس تعلق‌خاطر به سرزمین و هویت ایرانی ـ اسلامی بود که با استقبال گسترده همراه شد.

او در پایان با تأکید بر تداوم این طرح تصریح کرد: «میراث‌بانان آینده» بخشی از راهبرد کلان ما برای اجتماعی‌سازی حفاظت از آثار تاریخی است و در فازهای بعدی، سایر مدارس و مقاطع تحصیلی نیز تحت پوشش این برنامه قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1404120600489
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha