\"کيانوش تکلو\"، سرپرست امور حقوقي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)، گفت: در سال 85، 11 شکايت در مورد جرايم اموال منقول طرح شده که چهار پرونده به نتيجه رسيده است.

وي با بيان اينکه 8 تخريب نيز در سال 85 به معاونت حقوقي گزارش شده است، افزود: در سال گذشته مسجد همت، خانه رضاخاني، مسجد جامع بازار، آسياب قديمي هشتگرد و سردخانه تاريخي در داخل بازار از سوي افراد يا نهادهاي مختلف تخريب شد و معاونت حقوقي استان تهران بلافاصله عليه تخريب‌کنندگان شکايت کرد که متأسفانه هنوز پرونده اين شکايات به نتيجه مطلوبي نرسيده است.

تکلو خاطرنشان کرد: يکي از دلايل صادر نشدن حکم نهايي پرونده‌ها آن است که بيشتر اين تخريب‌ها در نيمه دوم سال انجام شده و نيازمند بررسي بيشتر است.

وي در پاسخ به اين پرسش که سرنوشت جريمه‌هاي نقدي که متجاوزان به آثار تاريخي بايد پرداخت کنند، چه مي‌شود، گفت: با استناد به ماده 165 قانون برنامه سوم توسعه و ماده 115 قانون برنامه چهارم؛ قاچاقچيان بايد جريمه‌هاي خود را به حساب سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري واريز کنند.

تکلو ادامه داد: رئيس سازمان مي‌تواند به تشخيص خود يک چهارم اين هزينه را به دستگاه کاشف پرداخت‌ کند و سه‌چهارم بقيه آن بايد صرف نگهداري و محافظت از آثار تاريخي شود.

R/H/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386040258