شناسنامهدار شدن بناهاي تاريخي براي استفاده گردشگران
صندوق احيا و بهرهبرداري از بناهاي تاريخي خبرنگاران را به کاشان برد تا خانه عامريها را قبل از اينکه به هتل 5 ستاره تبديل شود، ببينند. در همين سفر بود که \"علي اصغر پرهيزکار\" مديرعامل اين صندوق خبر داد: تمام اماکن تاريخي که قابليت تغيير کاربري و مشارکت بخش خصوصي در استفاده از آنها وجود دارد، تا پايان مرداد شناسنامهدار ميشوند. اين صندوق با 5 گروه دانشگاهي براي تعيين 5 مسير در حال مذاکره است.
رزرو مسافرخانه تا هتل 5 ستاره با اينترنت
گردشگران از طريق اينترنت ميتوانند با هر ظرفيت و با هر ميزان بودجهاي که بخواهند، از مسافرخانههاي معمولي گرفته تا هتل 5 ستاره را رزرو کنند.
بر اساس اين خبر، گردشگران با مراجعه به سايت www.irant24.ir به راحتي ميتوانند شهر موردنظر و محل اقامت خود را انتخاب کنند، قيمت هتل را تا هرچقدر که ميتوانند هزينه کنند به نرمافزار بدهند و منتظر باشند تا خود نرمافزار هتل موردنظر آنها را جستجو کند.
گردشگران براي رزرو مکان اقامتي خود ميتوانند به اين سايت که درحالحاضر به دو زبان فعال است، مراجعه کنند. به اين ترتيب شايد ما هم کمکم به شکل واقعي وارد فضاي جهان الکترونيک شويم.
معرفي شهر اهر به عنوان باغ ـ شهر
يکي از مهمترين رويدادهايي که تاکنون بايد در شهرستاني مانند اهر استان آذربايجان شرقي اتفاق ميافتاد، ساخت هتل سه ستاره بود. هتلي که به قول مديرعامل شرکت توسعه گردشگري منطقه غرب قرار است يک ساله به بهرهبرداري برسد. شهرستان اهر از قديميترين شهرستانهاي استان آذربايجان شرقي است که هم به لحاظ تاريخي و البته بيشتر به لحاظ طبيعي پتانسيلهايي دارد و خواسته يا ناخواسته مورد توجه بسياري از گردشگران قرار ميگيرد. اين نکته از جهت ديگري هم حائز اهميت است و آن اين است که اين هتل قرار است با پيگيريهاي نماينده اهر در مجلس شوراي اسلامي و فرماندار و شهردار اين شهرستان ساخته شود، چرا که اهر به دلايلي تاکنون اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري نداشته است، اما تک تک مسئولان اين شهرستان از فرماندار گرفته تا سرمايهگذاران خصوصي، به فکر حفظ ميراث فرهنگي و توسعه گردشگري آن هستند، اتفاقي که اگر در شهرهاي ديگر ميافتاد، ايران ديگر مشکلي نداشت.
بيش از 80 درصد شهرستانها حتي يک هتل سه ستاره ندارند
اما خبر نه چندان خوب اين هفته اين بود که مدير عامل شرکت توسعه گردشگري براي چندمين بار اين نکته را گوشزد کرد که بيش از 80 درصد شهرستانها يک هتل سه ستاره هم ندارند. اين خبر براي کشوري مثل ايران و سازماني مثل سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خبر خوبي نيست، چرا که هم مسئوليتهاي اين سازمان را براي ايجاد هتلها و مراکز اقامتي دشوارتر ميکند و هم از وضعيت اسفناک گردشگري کشور خبر ميدهد. از سويي اين خبر نشان ميدهد که سرمايهگذاري در بخش گردشگري ايران مشکلات عظيمي دارد و سرمايهگذاران نه به دليل نبود سرمايههاي کافي، بلکه به دليل نداشتن اطمينان از سرمايهگذاري در ايران اقدامي در اين زمينه انجام نميدهند.
تشکيل ستاد پاسخگويي به سفر کارت ملي
خبر ديگر مربوط به تشکيل ستادي 5 نفره براي پاسخگويي به پرسشهاي سفر کارت ملي است. شرکت سرمايهگذاري ايرانگردي و جهانگردي به عنوان مجري سفرکارت ملي براي پاسخگويي به پرسشهاي استفادهکنندگان از اين کارت که کارکنان دولت هستند، ستادي را در اين شرکت تشکيل داده است.
گردشگران ورودي بيمه ميشوند
خبر ديگر مرتبط به بيمه گردشگران ورودي است. شرکت بيمه سينا مجري اين طرح است و بيمهشدگان اين قرارداد عبارتند از تمامي جهانگردان و گردشگران که با ويزاي معتبر به صورت گروهي و سازمانيافته به ايران سفر ميکنند و نيز (اتباع خارجي و اتباع ايراني مقيم خارج از کشور) که با تورهاي مسافرتي به کشور وارد ميشوند. اجراي طرحهاي بيمهاي ويژه گردشگران را ميتوان يکي از بهترين راهها براي جذب گردشگر دانست.
آبگير
ي تالابهاي استان سيستان و بلوچستان بر اثر گونو و سيلاب
خبر خوشحالکننده اينکه پس از 8 سال خشکسالي در سيستان و بلوچستان، با آمدن توفان گونو تالابها و رودخانههاي خشک شده اين استان آبگيري شد.
فرانجيالي از گردشگري ايران حمايت کرد
اما ديدار \"محمدشريف ملکزاده\" معاون گردشگري سازمان، با دبير کل سازمان جهاني جهانگردي يکي ديگر از اخباري بود که در صدر خبرهاي مربوط به اين حوزه قرار گرفت. فرانجيالي در اين ديدار که در حاشيه پنجمين اجلاس بينالمللي توسعه جهانگردي در کشور تونس برگزار ميشد، ضمن تمجيد از تحولات بخش جهانگردي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران در چند سال گذشته، بر حمايت کامل سازمان از اين صنعت در ايران تأکيد کرد.
اختصاص سهميه بنزين به راهنمايان تور و درجهبندي راهنمايان
هفته پيش همايشهاي بسياري از سوي بخش خصوصي در تهران برگزار شد که از آن جمله ميتوان به برگزاري همايش مديران دفاتر خدمات مسافرتي و راهنمايان تور اشاره کرد. در اين همايش مهدي اربابان، دبير جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي، با بيان اينکه برخي راهنمايان تور با خودرو خود اقدام به جابهجايي گردشگران ميکنند، از سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خواست نسبت به رايزني با سازمانهاي مسئول، براي اختصاص سهميه بنزين به اين راهنمايان اقدام کند.
اربابان همچنين خواستار ارائه تسهيلات براي اقامت راهنمايان تور و خانوادههايشان در مراکز اقامتي شد و تصريح کرد: اعضاي فعال جامعه راهنمايان تور، از اوايل هفته آينده براي بررسي بيمه به سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري معرفي ميشوند.
ملکزاده در اين همايش از درجهبندي راهنمايان تورهاي مسافرتي براساس معيارهاي سازمان خبر داد و پيشنهاد کرد براي راهنمايان تور تعاونيهاي اعتباري و صندوقهاي اعتباري تشکيل شود. وي همچنين قول داد معاونت گردشگري در اين زمينه سياستگذاري لازم را انجام دهد.
25 ميليارد تومان سهم بخشخصوصي براي توسعه زيرساختها
مهدي جهانگيري، مديرعامل شرکت توسعه گردشگري، نيز يکي از شرکتکنندگان در همايش مديران دفاتر خدمات مسافرتي و راهنمايان تور بود. وي سهم بخش خصوصي را براي توسعه زير ساختها در کشور 25 ميليارد تومان و سهم دولت را20ميليارد تومان اعلام کرد و از انعقاد تفاهم نامهاي با وزارت راه و ترابري براي ساخت 200 مجتمع خدمات رفاهي بينراهي و اعلام آمادگي حدود 15 شرکت براي اين کار خبرداد.
به گفته جهانگيري 145 نقطه براي ايجاد کمپينگ و بيش از هزار چشمه آب گرم براي ايجاد تاسيسات شناسايي شده است که 90 چشمه براساس امتيازهاي تعيين شده در شرکت، جزء اولويتهاي نخست کاري قرار دارند. براي 40 چشمه نيز شناسنامه و پکيج سرمايهگذاري تهيه شده است.
تامين زيرساختهاي گردشگري جنگ
31خرداد سالروز شهادت دکتر چمران بود و علاقمندان او در کنار يادمانش گردآمدند. اين گردهمايي البته يادآور توجه به گردشگري جنگ بود. \"عليرضا مقيمي\" دبير ستاد گردشگري جنگ نيز در همين راستا با اشاره به جلسه روساي سازمانهاي ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استانهاي خوزستان، کردستان، ايلام، کرمانشاه و آذربايجانغربي با \"اسفنديار رحيممشايي\" گفت: در اين جلسه مقرر شد سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با اولويت کاروانهاي راهيان نور نسبت به ايجاد زيرساختهاي مورد نياز از جمله کمپينگ، مراکز اقامتي و مجتمعهاي خدماتي رفاهي بينراهي در سال 86 اقدام کند. به گفته مقيمي از اين پس اين جلسات به طور مستمر در اين استانها برگزار ميشود.
غواصي بانوان در کيش
اما يک خبر خوب و مهم اينکه بعد از تمام جنجالهايي که بر سر غواصي بانوان در مناطق آزاد به پا شده بود، بالاخره سازمان منطقه آزاد کيش اعلام کرد که غواصي براي بانوان بدون اشکال است، البته به اين شرط که با کادر مجرب خانم اين اقدام صورت گيرد. غواصي از ورزشهاي هيجانآوري است که سالانه مورد استقبال بسياري از گردشگران قرار ميگيرد، اما به دليل نبود امکانات مخصوص بانوان در بسياري از مناطق آزاد ممنوع اعلام شده بود که خوشبختانه منطقه آزاد کيش با تدبير اين مشکل را نيز برطرف کرد.
بررسي طرح جامع جستجو، نجات و امداد در طبيعتگردي
اما طرحي در کميته ملي طبيعتگردي در حال تدوين است که شايد اگر به سرانجامي موفقيتآميز برسد، بسياري از مشکلات و خطراتي که گردشگران درگير آن هستند، حل شود. چرا که در ايران به غير از جمعيت هلال
احمر و اورژانس هيچ ارگاني وجود ندارد که بتواند حوادثي را که به طور اتفاقي براي گردشگران و به خصوص طبيعتگردان رخ ميدهد مديريت و برطرف کند. طرحي که با اجراي آن براي جستجو، نجات و امداد طبيعتگردان اقدامات متنوع و بسيار مناسبي انجام ميشود. اين امر در واقع نوعي بيمه و خدمترساني به طبيعتگردان است و ضريب امنيت گروههاي طبيعتگردي را افزايش ميدهد.
هتل کندوان را تهرانيها اشغال کردند
يکي از مهمترين و جالبترين خبرهاي هفته گذشته ، خبر اشغال هتل صخرهاي کندوان به وسيله تهرانيها بود. شرکت توسعه گردشگري ايران با هدف جذب گردشگران خارجي و داخلي، سومين هتل صخرهاي را در روستاي کندوان احداث کرده است، اما تاکنون نه تنها با استقبال خوبي از سوي گردشگران خارجي و به قولي گردشگران مرفه روبهرو نشده است، بلکه تنها تهرانيها به مناسبتهاي مختلف آن را اشغالکردهاند و اين خود جاي تامل دارد. هتل کندوان، هم به لحاظ زيبايي و شگفتي و هم به لحاظ قيمت، هتل با اهميتي است. قيمت يک شب ماندن در اين هتل بين 120 تا 250 هزار تومان است که به نظر ميرسد تنها مورد استفاده و استقبال بخش مرفه جامعه قرار گيرد. اما اينکه خارجيها از آن استقبال نکردهاند، يا نتيجه نبود تبليغات درست در اين زمينه است يا گران بودن قيمت اين هتل.
به هر حال قرار است براي معرفي اين هتل به گردشگران خارجي تبليغات ويژهاي انجام شود. البته مدير هتل نيز خبر داده که با استقبال آژانسداران خارجي و داخلي و ايجاد کرانهاي مختلف اين هتل در فازهاي بعدي، ممکن است تغييراتي در قيمت آن رخ دهد.
نامزدي شهر قزوين براي برگزاري کنگره توسعه پايدار شهري
اما خبر مهم ديگري که هفته گذشته از سوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قزوين بيان شد، نامزدي قزوين در کنار شهرهاي سيدني، پکن و لندن براي برگزاري کنگره توسعه پايدار شهري است.
\"محمد بهرامزاده\" در بيست و يکمين نشست شوراي حکام توسعه پايدار شهري سازمان
ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قزوين نيز به نمايندگي از جمهوري اسلامي ايران در اين نشست حضور داشت که توانست 6 پروژه از 30 پروژه پيشنهادي خود را به تصويب برساند که اين طرحها به نوعي مربوط به المانهاي شهري و واجد نشانهاي فرهنگي و تاريخي قزوين هستند. همچنين در جلسه شوراي حکام در نايروبي، پايتخت کنيا، برنامه توسعه راهبردي شهر قزوين C.D.S، توسط \"تيبا يرکا\"، قائم مقام دبير کل سازمان ملل مطرح شد که مورد توجه و استقبال قرار گرفت و وي خواستار همراهي اين طرح با برنامه توسعه پايدار شهري قزوين شد.
برگزاري 6 همايش توسعه گردشگري در آذربايجان شرقي
برگزاري 6 همايش ملي توسعه گردشگري از موضوعات ديگري است که رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان شرقي از آن خبر داد.
از مدتي قبل همايشهاي مشترکي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و دفاتر خدمات مسافرتي برپا ميشود و سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي نيز در نظر دارد همايشهايي را با محوريت چشمانداز آذربايجان شرقي در توسعه سفرهاي ارزانقيمت، گردشگري سلامت در آذربايجان شرقي و نقش طبيعت در توسعه سفرهاي همگاني برگزار کند.
مناطق گردشگري در اولويت شبکه تلفن همراه
گردشگري نيازمند همکاري همه دستگاههاي مسئول است و همه دستگاهها بايد در حوزه وظايف خود در اين زمينه اقدام کنند. گويا اين همکاري در حال محقق شدن است و همه دستگاهها براي گردشگري وعدههايي دارند.\"محمد سليماني\"، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، به گردشگري کشور وعده داد که مناطق گردشگري براي توسعه شبکه تلفن همراه در اولويت قرار دارند. او البته اين شرط را گذاشت که اين امر منوط به اقتصادي بودن توسعه شبکه تلفن همراه در مناطق مورد نظر است؛ چرا که نصب BTS بايد اقتصادي و بهصرفه باشد. 31خرداد معاون حقوقي و پارلماني وزير کشور هم وعده داد که جاذبههاي گردشگري، شاخص تعيينکننده در تقسيمات کشوري است. H/S
انتهای پیام/