به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"اميرحسين حسينيان\" معاون صنايع‌دستي خراسان‌شمالي تصريح کرد: در اين استان با توجه به ترکيب متنوع قوميت‌ها تنوع صنايع‌دستي نيز کم‌نظير و قابل توجه است.

وي افزود: صنايع‌دستي اين منطقه عمدتاً‌ در مناطق روستايي متمرکز است و سهم بسزايي در اقتصاد خانواده‌ها و به‌خصوص اشتغال جوانان دارد.

معاون‌ صنايع‌دستي خراسان‌شمالي با اشاره به طبقه‌بندي محصولات صنايع‌دستي استان به چند گروه عمده گفت: محصولاتي که به کمک دارهاي افقي يا عمودي مستقر در زمين در زمان بافت، توليد مي‌شود بافته‌هاي داري به‌شمار مي‌آيد و شامل فرش، گليم، سفره‌کردي، جاجيم، پلاس و فرش و پشتي ترکمني است.

حسينيان در ادامه از سفره‌کردي به‌عنوان هنري وصف ناپذير نام برد که نمادهاي مذهبي و احساسي عشاير نسبت به طبيعت را در خود جاي داده است.

وي ادامه داد: نقش‌هاي بافته شده در سفره کردي نشان از عظمت فرهنگ، اعتقادات و آداب و رسوم کرمانچ دارد و با توجه به ذهني بودن بافت، نقوش و رنگ‌ها مي‌تواند بيانگر روحيه بافنده در زمان بافت باشد.

معاون صنايع‌دستي خراسان‌شمالي با بيان اينکه پلاس از ديرباز به‌عنوان يک زيرانداز مناسب براي محافظت از رطوبت،‌ سرما و گرماي زمين به کار مي‌رود، تصريح کرد: پلاس در مفروش کردن کف چادرهاي عشاير خراسان‌شمالي يا ساختن سياه چادر که اغلب در زمين‌هاي مرطوب و بدون زه‌کشي برپا مي‌شود و نيز خانه‌هاي روستايي مورد استفاده بيشتري دارد.

M/H/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386040625