به گزارش ميراث آريا(CHTN)، قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مراسم کلنگ‌زني هتل بين‌المللي 4 ستاره اروميه با بيان اين مطلب گفت: وظيفه دولت و سازمان‌هاي دولتي حمايت و نظارت بر فعاليت بخش خصوصي براي احداث اين مراکز است، به همين دليل شرکتي وابسته به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در برخي از استان‌ها تنها به دليل نبودن سرمايه‌گذار وارد عمل شده و کار احداث هتل و مراکز اقامتي را برعهده گرفته است.

\"حميد بقايي\" با اشاره به نبود بخش خصوصي فعال در زمينه ساخت مراکز اقامتي در بسياري از شهرستان‌ها، تصريح کرد: ساخت هتل‌ها و مراکز اقامتي بايد به بخش خصوصي واگذار شود و بخش‌هاي دولتي نبايد به‌طور مستقيم کار احداث اين هتل‌ها را برعهده بگيرند، به همين دليل شرکت توسعه گردشگري بايد تلاش کند که ساخت اين هتل 4 ستاره هرچه سريع‌تر به بخش خصوصي واگذار شود.

وي افزود: بايد شرايط کار به نحوي تعريف شود که بخش خصوصي وارد کار شده و سود اقتصادي مدنظر خود را نيز دريافت کند. اگر مي‌خواهيم رشدي در صنعت گردشگري اين مرز و بوم اتفاق بيفتد، چاره‌اي جز فعال کردن بخش خصوصي در اين زمينه نداريم. البته طبيعي است که همه افرادي که در بخش خصوصي فعال هستند، استانداردها يا ويژگي‌هاي موردنياز براي احداث اين مراکز اقامتي را نداشته باشند، در اين ميان بايد با مطالعه از بخش‌هايي دعوت به کار شود که متعهدانه و با سرمايه و علاقه براي سرمايه گذاري پا پيش گذاشته‌اند.

بقايي با اشاره به محدود نکردن متولي صنعت گردشگري در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور گفت: گردشگري يکي از صنايعي است که تقريبا با تمام صنايع ارتباط دارد، به طور مثال اگر تمام هتل‌هاي موردنياز در جامعه ساخته و بهداشت در همه شهرستان ها رعايت شود و يا مسئله تاخير هواپيماها و ... در اين صنعت حل شود، کافي است که بيماري در منطقه‌اي شايع شود. در اين صورت حتما صنعت گردشگري نيز تحت‌تاثير قرار خواهد گرفت. پس در اين مورد نبايد براي ارزيابي اين صنعت به يک سازمان يا ارگان خاص چشم دوخت و ارزيابي عملکرد اين دستگاه را عملکرد گردشگري کشور دانست.

وي با اشاره به سفر اخير خود به استان سيستان و بلوچستان گفت: در اين استان جو امنيتي و اجتماعي خوبي وجود دارد، اما تنها به دليل رخ دادن يک حادثه کوچک امنيت کل استان به خطر افتاده است. اين در حالي است که اين اتفاق در بسياري از کشورها مانند ترکيه که مدعي است بيشترين درآمدش از طريق صنعت گردشگري به دست مي آيد يک امر طبيعي است،اما در اين کشورها بر اساس برنامه‌ريزي‌ها و تعاملات مناسبي که با رسانه‌ها برقرار مي‌شود، انعکاس و بزرگ‌نمايي از اين حوادث صورت نمي‌گيرد تا امنيت منطقه و در واقع وضعيت گردشگري اين کشور به خطر نيفتند.

بقايي با اشاره به سياست‌هاي موجود سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: در حال حاضر در اين سازمان معتقديم که بخش نرم‌افزاري را بايد سازمان متولي شود، يعني اطلاع‌رساني صحيح در رابطه با گردشگري کشور، مراکز اقامتي، جاذبه‌ها و پتانسيل‌هاي طبيعي و تاريخي استان‌ها به طور شفاف و کامل از طريق اين سازمان پيگيري شود، اما بخش سخت افزاري که همان کار ساخت و ساز هتل و ... است به مردم سپرده شود.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تاکيد کرد: اگر با استفاده از امکانات رسانه‌ها به خصوص صدا و سيما و روزنامه‌ها به معرفي فرهنگ ايراني و جاذبه‌ها و پتانسيل‌هاي موجود در کشور بپردازيم، بزرگ‌ترين کار را انجام داده و به قولي هنر کرده ايم.

وي با اشاره به برنامه‌ريزي درست براي سفر در کشور گفت: تاکنون در کشور برنامه‌ريزي مناسبي براي سفر انجام نشده است، به طوري‌که با پيش آمدن يک روز تعطيل، جاده‌هاي مناطق شمالي کشور مسدود شده و ترافيک بسياري در اين منطقه ايجاد مي‌شود. بايد سفرها را طوري تنظيم کنيم که اولا مردم تنها در يک فصل خاص سفر نکنند، ثانيا در تمام طول سال قشرهاي متفاوت با بهانه‌ها و موضوعات مختلف به مناطق متفاوتي از کشور سفر کنند .بسياري از استان‌ها مانند سيستان و بلوچستان بيش از 40 درصد از تخت‌هايش در طول سال اشغال نمي‌شود. اين در حالي است که در بسياري از مناطق با کمبود مراکز اقامتي و تخت مواجه هستيم. اين مشکلات بايد هر چه زودتر ساماندهي شود.

بقايي با اشاره به اثرات مثبت فرهنگي صنعت گردشگري تاکيد کرد: ديد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به صنعت گردشگري تنها به لحاظ اقتصادي و سودآوري مادي نيست، بلکه معتقديم گردش
گري علاوه بر فوايد اقتصادي منافع فرهنگي کشور را نيز تضمين مي‌کند. در سايه صنعت گردشگري است که در کشور اتحاد و وحدت ملي محقق شده و گروه ها و قوميت هاي مختلف با شناخت يکديگر در کنار هم به اتحاد و انسجام بيشتري دست خواهند يافت.

وي خاطرنشان کرد: روساي استاني درصورت وجود مشکلات و مسائل مختلف در توسعه صنعت گردشگري در استان خود بايد به صورت کامل سازمان مرکزي را نيز در جريان گذاشته، تا با هم انديشي هر چه زودتر مسائل و مشکلات بررسي و حل شود.

مراسم کلنگ زني هتل بين المللي 4 ستاره اروميه با حضور قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، مدير عامل شرکت توسعه گردشگري ايران، معاون عمراني استانداري آذربايجان غربي، فرماندار شهرستان اروميه، رئيس شوراي شهر اروميه و رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي و معاونان و سرمايه گذاران خصوصي، آژانس داران و فعالان عرصه گردشگري اين استان در محل پارک جنگلي اروميه انجام شد.
بعد از انجام مراسم، قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با کارکنان استان آذربايجان غربي ديدار و از مسجد سردار، خانه جهانگردي و نمايشگاه صنايع دستي و ساختمان اداري موزه ملي اروميه و مجتمع گردشگري باري نيز بازديد کردد.
/103


انتهای پیام/

کد خبر 138604074