به گزارش ميراث‌آريا( CHTN)، انتشار تصاوير متنوع از فرش‌هاي چيني در کاتالوگ‌ها و بروشورهاي مختلف که با نام \"فرش کاشان چين\" بازار دنيا را تحت تأثير قرارداده‌است، بزرگ‌ترين دليل مبني بر وجود اين محصول در بازارهاي جهاني است.

\"محمدرضا بازغي\" رئيس کارگروه مالکيت‌هاي معنوي معاونت صنايع‌دستي با تأکيد به کم‌توجهي مسئولان اين حوزه که بازار فرش ايران را نيز طي سال‌هاي اخير با نوسان و رکودي بي‌سابقه روبرو ساخته‌است، در اين‌باره توضيح‌داد: در بروشورهاي تبليغاتي متنوع فرش که از سوي کشور چين به دست‌اندرکاران اين حوزه ارايه مي‌شود به صراحت، نام \"فرش کاشان چين\" درج شده است.

وي با اشاره به اينکه ايجاد شهر کاشان در چين غيرممکن است و اظهارات سفارت چين درخصوص نادرست بودن اين خبر نيز صحت‌دارد، گفت: براي نام‌آورشدن يک صنعت هرگز نيازي به اين نيست که شهري جداگانه براي آن بنا کنند، بلکه کافي است آن منطقه به لحاظ توليد محصولي خاص زبانزد افراد شود.

\"بازغي\" ضمن اظهار تأسف در خصوص تعلل مسئولان مربوط براي ارايه دعوي حقوقي در يکي از کشورهاي اروپايي، مبني بر سوءاستفاده کشور چين از هويت تاريخي و هنر اصيل ايران، تصريح‌کرد: در حوزه فرش، تنها نام کاشان در معرض کپي‌برداري و خطر قرارنگرفته است زيرا شهرهاي ديگري مانند تبريز و ... نيز به زودي با اين مشکل روبه‌رو خواهند شد.

وي با تأکيد براينکه يکي از مسئولان دولتي بايد عهده‌دار اين مسئوليت شود، افزود: کسي که براي ارايه اين دعوي انتخاب مي‌شود بايد به مفاد حقوق بين‌المللي کاملا آشنا باشد و به مفاد حقوقي کشورهاي مختلف دنيا اشراف داشته باشد.

\"بازغي\" در ادامه از کشورهاي آلمان و سوئيس به عنوان سرزمين‌ بارانداز فرش‌هاي دنيا ياد کرد و گفت: در صورتي که شکايت حقوقي ايران به اين دو کشور نيز ارايه شود، رفع اين مشکل آسانتر خواهد بود زيرا دو کشور مذکور با نام و کيفيت فرش‌هاي ايران زمين به طور کل آشنا هستند.

111/



انتهای پیام/

کد خبر 1386040944