به گزارش ميراث آريا (chtn) رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به آمار بقاع متبرکه کشور گفت: 32 ميليون نفر از زائران داخلي و 621 هزار زائر خارجي سال گذشته به استان خراسان رضوي سفر کردند.

\"ابوالفضل مکرمي‌فر\" در همايش نقش بقاع متبرکه در توسعه سفرهاي همگاني که روز دوشنبه در مشهد برگزار ‌شد، گفت: يک دهم بقاع متبرکه کشور در استان خراسان رضوي واقع شده است.

وي تصريح کرد: 7 ميليون نفر از بقاع متبرکه استان خراسان رضوي بازديد مي‌کنند که اين رقم 5/19درصد زائران بقاع متبرکه کشور را شامل مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي‌، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي خواجه مراد، خواجه ابصلت، خواجه ربيع، امامزاده محروق و قدمگاه را بقاع متبرکه‌اي اعلام کرد که بيشترين زائر را در بين بقاع متبرکه کشور دارند.

مکرمي فر درباره پراکندگي بقاع متبرکه در استان خراسان رضوي گفت: مشهد با 15 درصد و کاشمر با 8درصد به ترتيب بيشترين و کمترين درصد بقاع متبرکه را در استان دارا هستند.

وي افزود: درصد پراکندگي بقاع متبرکه در سبزوار 14 درصد، گناباد 13 درصد، نيشابور 10 درصد و تربيت حيدريه 9درصد است.

مکرمي فر با بيان اينکه بقاع متبرکه توسعه شهرها را به دنبال خواهد داشت به مواردي از ساخت شهرها در کنار بقاع متبرکه کشور اشاره کرد و گفت: افزايش زيارت از بقاع متبرکه باعث توسعه اشتغال خواهد شد و در حال حاضر 13 هزار عضو هيات امنا و 3 هزار خادم در بقاع متبرکه مشغول به فعاليت هستند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به وجود جاذبه‌هاي طبيعي در کنار بقاع متبرکه در کشور گفت: 200 هکتار جنگل در کنار بقاع متبرکه کشور وجود دارد و اين فضاهاي معنوي ضمن اينکه مورد بازديد زائران قرار مي‌گيرند مي‌توانند براي بازديد گردشگران هم مفيد باشند.

مکرمي‌فر همچنين با اشاره به وجود مراکز اقامتي و خدماتي موجود در کنار بقاع متبرکه کشور افزود: براي مثال بقعه امامزاده اسماعيل در جاده بندر عباس به شيراز با مساحت 850 متر مربع داراي مرکز اقامتي، زائر سرا، رستوران و ديگر مراکز خدماتي است.

S/H/105


انتهای پیام/

کد خبر 138604127