\"عليرضا نجفي\"، با اشاره به ديگر فعاليتهاي مرمتي در اين اثر تاريخي، افزود: جمعآوري اندودهاي فرسوده از فضاي داخلي، برداشت آوار و خاکبرداري از ضلعغربي، حذف فضاهاي الحاقي در ضلعغربي، خاکبرداري فضاي داخلي براي اجراي بلوکاژ، ايجاد تهويه طبيعي در اثر خروج و دفع رطوبت حبس شده در فضاي داخلي و... از ديگر فعاليتهاي انجام شده است.
وي از ادامه اقدامات مرمتي در اين بنا خبر داد و گفت: شيببندي محوطه و اصلاح مسير آب رودها، ايجاد کانال دفع رطوبت در صورت نياز، اصلاح بازشوها، ساخت درب و پنجرههاي چوبي با الگوي سنتي، اندود مجدد فضاي داخلي، بدنهسازي و تثبيت جداره بيروني اثر، محوطهسازي، اصلاح سيستم روشنايي، نصب تابلوي راهنما براي بازديدکنندگان و گردشگران و ساخت سرويسهاي بهداشتي، ازجمله فعاليتهاي مرمتي در برنامه انجام است.
نجفي ادامه داد: شيوه مرمت اين اثر، باز زندهسازي حفاظتي است که در اين روش ميزان مداخله در شکل و شرايط موجود تا اندازهاي که استمرار و شباهت بناي مرمت شده را در وضعيت زمان آغاز مرمت فراهم ميکند و هدف، حفاظت و نگهداري بنا خواهد بود.
وي دليل نامگذاري اين مسجد به \"مسجد جامع\" را برگزاري نماز جمعه و تجمع روستاييان در اين مکان دانست و گفت: اين مسجد با پلان مستطيل شکل، شبستاني با ستونهاي مقطع شکل دارد و مصالح بهکار رفته در آن شامل سنگ، آجر، چوب، ملاط ساروج، گچ و خاک است.
معاون ميراث فرهنگي اين سازمان تصريح کرد: درخصوص تاريخ ساخت اين اثر تاکنون در کتابها و منابع مکتوب مطلب قابل استنادي يافت نشده است؛ همچنين بهدليل نبود هيچگونه کتيبه در بنا، اين موضوع درحالحاضر در پردهاي از ابهام است، اما با بررسيهاي کارشناسان بر فرمهاي معماري و الگوي ساخت و با درنظر گرفتن رونق اجتماعي، اقتصادي اين منطقه در قرون 6 و 7 هـ.ق، اين اثر را مربوط به اين دوران ميدانند.
اين بنا در روستاي استاد، واقع در بخش مرکزي شهرستان فاروج و در فاصله 40 کيلومتري جنوبغربي آن در دامنه کوهشاه جهان قرار دارد.
M/R/117
انتهای پیام/