\"قاسم محتشمي\" افزود: درحالي که قاليهاي امروزي به صورت دو پود بافته ميشود، قالي ليليان داراي بافتي با يک پود است.
وي، با بيان اينکه در بافت قالي ليليان معمولاً از پشم با کيفيت مرغوب استفاده ميشود، افزود: مراحل ريسندگي و رنگرزي اين قالي نيز توسط بافندگان انجام ميشود و تمامي رنگهاي موجود در قالي طبيعي است.
وي تصريح کرد: طرح قالي ليليان در گذشته توسط استاد قاليباف و نقشهکشي بهنام \"يعقوب ميرزاخانيان\" کشيده ميشد که هم اکنون نقشهکشهاي ديگر هم اين کار را انجام ميدهند.
محتشمي با اشاره به شهرت جهاني قالي ليليان خمين، گفت: نمونههايي از اين فرش در موزه کشورهاي آلمان و آمريکا و برخي ديگر از کشورهاي اروپايي نگهداري ميشود.
وي گفت: قالي ليليان فقط داراي يک طرح بهنام \"شاخ بزي\" و زمينه \"دوغي\" است که به صورت سمبل يک دسته گل در بالا و يکي نيز در پايين قالي قرار دارد.
رئيس صنايع دستي شهرستان خمين ادامه داد: گرهزدن در اين قالي بهصورت گره ترکي است که اين نوع گره بهدليل اينکه بين دو تار، دوبار پيچيده ميشود، بسيار محکم است و بهراحتي باز نميشود.
وي اندازههاي قالي ليليان را کناره، روميزي، زرع ونيم، دوزرع، شش متري و ۱۲متري بيان کرد و گفت: ابزارهاي موجود در بافت اين قالي قيچي، دفتين، چاقو و شانه است.
روستاي ليليان در شمالغربي شهرستان خمين واقع است و در گذشته قاليبافان ارامنه درآن سکونت داشتند و به اين دليل که طراح بافت اين قالي، زنان ارامنه بودهاند \"ليليان\" نام گرفتهاست.
R/H/113
انتهای پیام/