\"حسين ابوالهادي\" معروف به \"حسين‌جان\" در گفتگوي اختصاصي با ميراث‌آريا (CHTN)، تصريح کرد: با وجودي که مقوله فرش اين روزها از صنايع‌دستي جداشده و به نوعي، مورد توجه بخش بازرگاني قرار گرفته است، اما همچنان معاونت صنايع‌دستي کرمان بيشترين توجه را به بافندگان و اين هنر اصيل دارد.

وي که از دوران کودکي به بافت فرش‌هاي نفيس در کارگاه‌هاي خانوادگي‌ مشغول بوده و جز اين هنر به هيچ حرفه ديگري نمي‌پردازد، درباره اين حرفه تخصصي گفت: از 6 سالگي فرش مي‌بافم و در طرح و نقشه اين هنر ماندگار نيز اظهارنظر مي‌کنم.

ابوالهادي با اشاره به اينکه گاه کم‌لطفي‌ و کم‌توجهي مسئولان، سبب مي‌شود هنرمندان اين حوزه انگيزه چنداني براي ادامه فعاليتشان نداشته‌باشند، افزود: گاه به‌دلايل مختلف تصميم مي‌گيريم از کار صرفنظر کنيم، اما همين‌که پلک يک گل بالا مي‌آيد و بافته مي‌شود آرام مي‌گيريم و بيش از پيش به حرفه‌مان عشق مي‌ورزيم.

هنرمند رفسنجاني که يکي از مدرن‌ترين و استانداردترين کارگاه‌هاي قاليبافي کرمان را به خود اختصاص داده‌است، درخصوص چگونگي روند کار کارگاه خود توضيح‌داد: بافندگان متعددي در اين کارگاه و کارگاه‌هاي ديگر فعاليت دارند که همه آنها ساعات کاري‌ خود را تعيين مي‌کنند؛ زيرا تجربه نشان داده اگر بافندگان از کارشان رضايت داشته‌باشند، توليداتشان بسيار پرروح‌تر و گرانبهاتر از توليدات کساني مي‌شود که به اجبار اقدام به توليد يک محصول کرده‌اند.

\"حسين جان\" با تأکيد به حساسيت خود در خصوص نقشه فرش‌هايي که در کارگاهش بافته مي‌شود، گفت: با وجودي که نقشه کش نيستم، اما هميشه کنار نقشه‌کش‌ها مي‌نشينم تا اعمال سليقه کنم و نظراتم را درخصوص طرح فرش‌هايي که بافندگانم مي‌خواهند آن را ببافند، اعلام کنم.

وي دستمزد بافندگان را بسيار متغيير دانست و ادامه‌داد: از آنجا که متراژ فرش بسيار متنوع است و کيفيت نخ و چله آن نيز مد نظر متخصصان قرار مي‌گيرد، دستمزد بافندگان نيز جز سرعت عمل بالا به کيفيت اثر و دقت آنها بستگي دارد، چنانکه درحال حاضر به برخي از آنها 700 هزارتومان و به برخي ديگر 4 ميليون تومان دستمزد پرداخت مي‌شود.

هنرمند 58 ساله رفسنجاني همچنين شمار بافندگان خود را مورد توجه قرارداد و افزود: هم‌اکنون 20 بافنده در رفسنجان و بيش از 150 نفر نيز در روستاهاي اطراف اين شهرستان مشغول بافنذگي هستند.
احياکننده طرح‌هاي قديمي فرش‌هاي کرمان، در ادامه، تصريح‌کرد: با همکاري بافندگان و طراحان فرش موفق شده‌ايم ريزترين قالي کرمان را با 150 رج به بازار فرش عرضه کنيم.

\"ابوالهادي\" همچنين اهميت قالي‌بافي در سال‌هاي گذشته ايران را مورد توجه قرارداد و افزود: در سال 1315 خورشيدي هر که مي‌توانست قالي ببافد از خدمت سربازي معاف مي‌شد؛ چنانکه براي هنرمندان اين رشته کلاهي با علامتي ويژه طراحي کرده‌بودند که نشان مي‌داد به دليل اشتغال به هنر فرش، از انجام خدمت سربازي معاف شده‌ است.

M/R/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386041640